Driessen ziet Ten Hag 'groot risico' nemen: 'Iets wat valt te prijzen'

15 april 2022 – Erik ten Hag kiest er tijdens de bekerfinale voor om Andre Onana te passeren. De doelman maakte zich afgelopen weekend onmogelijk. Tegen Sparta stond hij met een fout voor de zoveelste keer aan de basis van een tegendoelpunt. Na de wedstrijd stelde hij zich niets aan te trekken van de fluitende supporters. Zelfs voor de trainer, die hem maandenlang steunde, is nu de maat vol. Valentijn Driessen vindt het een goede keuze van de oefenmeester om Maarten Stekelenburg de kans te geven.

Driessen ziet Ten Hag 'groot risico' nemen: 'Iets wat valt te prijzen'

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou. Stop op tijd 18+, hands24x7.nl.

'Sportief is de keeperswissel een groot risico. Geen plaats in het elftal is zo spelritmegevoelig als die onder de lat. Zelfs voor ervaren doelmannen', stelt Driessen in zijn column voor De Telegraaf. 'Zie hoe moeilijk Onana het heeft sinds zijn comeback. Hij werd geschorst als een Europese topkeeper en kwam terug als een modale Eredivisie-doelman. En dan kwam hij niet eens terug van een zware blessure zoals Stekelenburg.'

De journalist stelt dat het een 'treurig einde' is voor Onana, die zeven jaar onder contract staat bij de Amsterdamse club. Aan het einde van het seizoen vertrekt hij transfervrij naar Internazionale. 'Als een van de populairste Ajacieden is zijn gedrag sinds zijn dopingschorsing afkeurenswaardig. De loyaliteit bleek van één kant te komen met de weigering om het aflopende contract te verlengen als dieptepunt. Hij organiseerde zo z'n eigen weerstand in de Johan Cruijff ArenA', stelt Driessen.

Ten Hag heeft een risico genomen met de keuze om Onana niet meer op te stellen. 'Maar club en trainer hebben zich tenminste principieel opgesteld. Iets wat valt te prijzen. Ondanks alle geweldige momenten in de afgelopen zeven jaren, is één iemand die het niet langer verdient om zich Ajacied te noemen en dat is André Onana', besluit Driessen kritisch.

Reacties

Ajax

gerelateerd