Fortuna boekt cruciale kelder-zege en laat Sparta wanhopen

16 april 2022, 20:59

Het inhaalduel tussen degradatiegegadigden Fortuna Sittard en Sparta Rotterdam is met duidelijke verschillen (3-0) gewonnen door de ploeg van Sjors Ultee. Als een veldheer domineerde Fortuna de wedstrijd tegen het futloze Sparta. Mats Seuntjens en Paul Gladon (twee keer) waren verantwoordelijk voor de Limburgse productie. Eunice gooide in februari roet in het eten, maar een Limburgse storm leverde de thuisploeg vandaag drie immens belangrijke punten op.

Voorafgaand aan de wedstrijd waren de verschillen rond de degradatiestreep nihil. Samen met PEC Zwolle en Willem II bungelen Fortuna en Sparta al geruime tijd onderaan de ranglijst. De clash van vandaag in de kelder van de Eredivisie was voor beide ploegen dan ook van levensbelang. Dat leek vooral de thuisploeg te beseffen, want die schoot uit de startblokken. Als een wervelwind trok de ploeg van Ultee ten strijde. Dit leverde in eerste instantie alleen dreiging op, totdat Seuntjens na een minuut of tien een vrije trap - net buiten het zestienmetergebied - de verre hoek instuurde. Sparta-doelman Maduka Okoye verwachtte de bal niet en kon de 1-0 niet verhoeden. 

In de tweede helft verdedigde de thuisploeg met man en macht de opgebouwde 2-0 voorsprong. Sparta grossierde in fouten en het tempo lag te laag, waardoor de ploeg van Ultee eenvoudig achterover kon leunen en bij tijd en wijle voor hachelijke tegenstoten kon zorgen. Met meerdere wisselingen probeerde Henk Fraser het tij te keren, maar Sparta bleef onmachtig. Geruime tijd maakte Fortuna zelfs meer aanspraak op de beslissende 3-0. Deze bleef uit, omdat de Fortunezen de geboden ruimtes niet optimaal benutte. Tien minuten voor tijd gooide Gladon - met zijn tweede kopdoelpunt - de wedstrijd alsnog op slot. Hij scoorde uit een afgemeten hoekschop van Mats Seuntjens de 3-0.

Opstellingen en beoordelingen:*

Opstelling Fortuna Sittard: Yanick van Osch 7, Mickaël Tirpan 6.5, Martin Angha 6.5, Dimitrios Siovas 6.5, Ivo Pinto 6 (85. Arianit Ferati -), Tijjani Noslin 6.5 (78. Andreas Samaris -), Deroy Duarte 6, Zian Flemming 6.5, Tesfaldet Tekie 6.5, Mats Seuntjens 7 (87. Samy Baghdadi -) en Paul Gladon 7 (78. Charlison Benschop -).

Opstelling Sparta Rotterdam: Maduka Okoye 4.5, Dirk Abels 5 (46. Laurent Jans 5), Bart Vriends 5.5, Adil Auassar 4.5 (69. Tom Beugelsdijk 5.5), Michael Pinto 5, Younes Namli 5 (46. Vito van Crooij 4.5), Jeremy van Mullem 5, Arno Verschueren 5 (79. Giannis Masouras -), Joeri de Kamps 5, Lennart Thy 5.5 en Mario Engels - (12. Adrián Dalmau 5).

Man of the Match: Paul Gladon

*spelers moeten minimaal twintig minuten meedoen om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen