Debuteert Ihattaren tegen PSV? "Typisch Ajax om dat te doen"

17 april 2022, 13:02

Mohamed Ihattaren trainde de afgelopen dagen mee bij de eerste selectie van Ajax en zat zaterdag niet bij de wedstrijdselectie van de beloftenploeg. Dat betekent dat de kans heel groot is dat hij zondagmiddag bij de wedstrijdselectie zit van de hoofdmacht. Hij kan zijn debuut voor de Amsterdammers maken tegen zijn oude club PSV. Uitgerekend in de bekerfinale.

"Wellicht dat ze hem willen brengen als het gelopen is en hopen dat hij dan nog een vrije trap in de kruising schiet", stelt Aad de Mos in het Algemeen Dagblad. Hij verwacht geen sleutelrol voor de aanvaller annex middenvelder. "Hij zal zelf dolgelukkig zijn, maar ik denk niet dat hij de wedstrijd een andere kleur kan geven. Voor PSV is het niet prettig. Zij krijgen een aandachtspuntje bij. Typisch Ajax om dat te doen."

Lees ook: Ten Hag geheimzinnig over Onana en 'geweldig talent' Ihattaren

De Mos vindt het vreemd dat Ihattaren zo snel bij de eerste selectie is gehaald. "Ik kan me wel voorstellen dat er ook jonge spelers zijn die zelf op zijn plek hadden gehoopt. Naci Unuvar leek even de weg kwijt, maar is door Heitinga weer op het paard gezet. Hij heeft een paar geweldige wedstrijden gespeeld. Ik kan me voorstellen dat hij denkt: waarom hij wel en ik niet? Er komt een 'vreemde' en hij mag nog eerder meedoen", stelt de voormalig trainer.

Sjaak Swart vindt het vooral 'leuk' dat Ihattaren mogelijk kan debuteren bij het eerste elftal van Ajax. Hij snapt de kritiek van De Mos niet. "Andere talenten? Hij is toch ook nog jeugdig. Het zou fantastisch zijn als ze 'm bij Ajax weer aan de praat krijgen. Hij heeft absoluut kwaliteiten, maar moet wat slimmer worden en niet overal op ingaan. Hij vindt het prachtig en heeft het nu echt naar zin bij Ajax", besluit de oud-voetballer.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen