FA Cup krijgt heerlijke finale na overwinning Chelsea op Palace

17 april 2022, 19:25

Chelsea heeft zondagavond de finale van de FA Cup bereikt door Crystal Palace te verslaan. Het onderonsje tussen de twee clubs uit Londen werd in Wembley Stadium met 2-0 gewonnen door de ploeg van Thomas Tuchel. Nu wacht in de eindstrijd een nieuwe ontmoeting met rivaal Liverpool.

In de eerste helft hield Palace, de nummer dertien van de Premier League, uitstekend stand tegen de stadgenoot. Het meest opmerkelijke moment vond plaats in de 38e minuut. Kai Havertz wilde namelijk via een schwalbe een strafschop verdienen, maar daar trapte scheidsrechter Anthony Taylor niet in. De Duitser werd vervolgens getrakteerd op een dikverdiende gele prent.

Na de thee sloeg Chelsea alsnog toe. Halverwege het tweede bedrijf brak invaller Ruben Loftus-Cheek de ban. Hij vond de bal zomaar voor zijn voeten en pegelde hard raak. Palace moest vervolgens wat bedenken en kreeg het deksel op de neus. Een kwartier voor tijd gooide ex-Vitessenaar Mason Mount de wedstrijd op slot met de schitterende 2-0. Hakim Ziyech kwam daarna nog als invaller binnen de lijnen.

Door de overwinning krijgt Chelsea de kans om revanche te nemen op Liverpool. Die club bereikte zaterdag al de finale van de FA Cup door Manchester City met 2-3 te verslaan. De eindstrijd in de FA Cup wordt dus een kopie van de finale van de League Cup. Die wedstrijd eindigde eind februari na het nemen van strafschoppen in een zege voor The Reds.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen