Ajax informeert bij Club Brugge voor Schreuder als nieuwe trainer

19 april 2022, 14:47   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Ajax moet door het aanstaande vertrek van trainer Erik ten Hag komende zomer op zoek naar een nieuwe trainer. Volgens De Telegraaf staat Alfred Schreuder hoog op het lijstje van Ajax. De voormalig assistent-trainer van Ajax staat momenteel onder contract bij Club Brugge, maar zou voor anderhalf miljoen euro los te weken zijn in België.

Volgens De Telegraaf is Schreuder één van de kandidaten die Ajax in gedachten heeft om Erik ten Hag op te volgen en dus heeft het zijn situatie in kaart gebracht. Op dat lijstje zou ook Peter Bosz staan, maar de voorzitter van Olympique Lyonnais gaf onlangs al aan dat hij ook komend seizoen nog hoofdtrainer is van de Franse club. Lyon lijkt hem dus niet te willen laten gaan, waardoor Schreuder een logischere optie is. 

De krant noemt daarnaast het losweken van Arne Slot bij Feyenoord 'totaal onbespreekbaar' voor Feyenoord, waardoor ook die optie afvalt. Schreuder was in het verleden al verbonden aan Ajax als assistent van Peter Bosz en was afgelopen jaren als assistent van Ronald Koeman verbonden aan FC Barcelona. Net als Koeman moest hij de club voor de jaarwisseling verlaten, waarna hij als hoofdtrainer bij Club Brugge aan de slag ging.

Lees ook: Perez noemt verrassende optie als opvolger van Ten Hag bij Ajax

Brugge draaide tot aan dat moment een zeer beroerd seizoen en stond een straatlengte achter op koploper Union St. Gilloise. In de eerste weken met Schreuder aan het bewind, ging het ook niet bepaald van een leien dakje. De laatste maanden draait het echter weer als vanouds en dus is de achterstand van Brugge op de koploper nog maar één punt. Zelfs als hij succes boekt en kampioen van België wordt, kan Ajax hem door een clausule in zijn contract voor een vast bedrag van anderhalf miljoen euro ophalen. 

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Excellent
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Lijkt me een betere keuze dan Arne Slot weg te kapen bij Feyenoord

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen