Vitesse kan niet stunten: Sparta houdt stand en doet goede zaken

19 april 2022, 18:58   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Sparta Rotterdam is er dinsdagavond in geslaagd om de 0-1 voorsprong tegen Vitesse over de streep te trekken. De ploegen troffen elkaar in Stadion GelreDome om de resterende zes minuten van het gestaakte duel op 4 maart in te halen. Vitesse ging met alles wat het had op jacht naar de gelijkmaker, maar die viel dus niet. Sparta won met 0-1 en doet daarmee goede zaken in de strijd tegen degradatie.

Waar Sparta er natuurlijk alles aan gelegen was om de 0-1 voorsprong over de streep te trekken, hoopte Vitesse op een stunt van jewelste. Dat de Arnhemmers dolgraag nog minstens een puntje wilden overhouden aan het duel met de Rotterdammers, bleek eigenlijk alleen uit de warming-up. Waar Sparta het hield bij een reguliere opwarming, maakte Vitesse-trainer Thomas Letsch er een hele training van. De Duitser vertelde maandag op zijn persconferentie dat hij overwoog om geen doelman op te stellen, maar dat deed hij uiteindelijk toch niet. Wel stuurde Letsch onder meer Danilho Doekhi meteen naar voren in de hoop dat hij zijn ploeg nog naar een 1-1 gelijkspel zou koppen. 

Lees ook: Vitesse-Sparta gestaakt na ongeregeldheden op het veld

Maar de Arnhemmers kwamen eigenlijk geen moment in de buurt van een doelpunt. Het was zelfs teleurstellend wat zij in de resterende zes minuten en veertien seconden lieten zien. Er werden wel wat hoge ballen richting het Spartaanse doelgebied gespeeld, maar de échte overtuiging om alsnog een punt over te houden aan dit duel ontbrak. Sparta hoefde daardoor eigenlijk geen moment te vrezen dat het alsnog mis zou gaan. En daar zal het meer dan blij mee zijn, want een overwinning was meer dan welkom. Drie dagen geleden ging de ploeg van Henk Fraser, die na dit seizoen de overstap maakt naar FC Utrecht, immers nog met 3-0 onderuit tegen concurrent Fortuna Sittard. Een flinke domper voor Sparta, maar daar was het blijkbaarl al genoeg van bekomen om stand te houden in Arnhem. Dankzij de zege klimt Sparta van de laatste naar de zestiende plek. 

Waar de drie punten in Arnhem tot veel blijdschap en vooral opluchting leiden bij Sparta, nemen de zorgen voor Willem II enorm toe. Door de Spartaanse zege zijn de Tilburgers namelijk de nieuwe hekkensluiter van de Eredivisie. De achterstand op Sparta is twee punten, waardoor er in de komende weken natuurlijk nog van alles kan gebeuren. De Rotterdammers komen vrijdagavond alweer in actie, uit tegen FC Twente. Willem II krijgt zondag bezoek van Vitesse, terwijl PEC Zwolle het een dag eerder opneemt tegen RKC Waalwijk. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen