Heerlijke North West London Derby blijkt prooi voor Arsenal

20 april 2022, 22:40

De kraker tussen Chelsea en Arsenal is woensdagavond geëindigd in een overwinning voor The Gunners. In een enerverende topwedstrijd trokken de bezoekers uiteindelijk met 2-4 aan het langste eind. Edward Nketiah deed zijn voormalig werkgever pijn namens Arsenal.

Op Stamford Bridge vlogen Chelsea en Arsenal uit de startblokken. De aanwezige toeschouwers werden verwend en kregen voor de thee al vier doelpunten te zien. Na geklungel in de verdediging van Chelsea zorgde Edward Nketiah voor de vroege 0-1. Daar konden de bezoekers echter niet lang van genieten, want vier minuten later was Timo Werner met een gelukje verantwoordelijk voor de gelijkmaker.

Daarna ging het spel op en neer in Londen, waar Arsenal een nieuwe voorsprong nam via Emile Smith Rowe. Ook die bleef niet lang staan voor The Gunners. Aanvoerder César Azpilicueta was er na een uitstekende voorzet van Mason Mount als de kippen bij om er 2-2 van te maken. Chelsea wilde vervolgens meer en kreeg het deksel op de neus. In de 58e minuut frommelde Nketiah zich door de defensie en prikte de 2-3 binnen.

Chelsea probeerde met het inbrengen van Kai Havertz en Hakim Ziyech nog iets te forceren, maar slaagde daar niet in. In de slotfase deed Bukayo Saka de gastheer nog meer pijn vanaf de stip. Arsenal kan na drie nederlagen weer eens drie punten bijschrijven en heeft als nummer vijf van de ranglijst de top vier weer in zicht. Chelsea bezet de vijfde plek van de Premier League, maar heeft een ticket voor de Champions League nog altijd niet definitief binnen.