Feyenoord zet streep door nieuw stadion: "Extreem jammer"

21 april 2022, 16:16   Bijgewerkt: 21 april 2022, 16:23

Feyenoord City gaat niet door. De Rotterdamse voetbalclub blijft voorlopig in de Kuip, aangezien nieuwbouw momenteel onhaalbaar is. De club stelt dat het financieel op dit moment niet mogelijk is, waardoor er een streep door de ambitieuze plannen gaat. Dat vertelt algemeen directeur Dennis te Kloese op een persconferentie. 

"Het is algemeen bekend dat wij een rapport ontvangen hebben met twee verbouwingsopties en nieuwbouwoptie. Intern hebben we daar veel over gesproken en zijn we tot de conclusie gekomen dat de verbouwingsopties niet haalbaar zijn, maar door de huidige marktsituatie is nieuwbouw ook niet mogelijk", aldus de bestuurder, die stelt dat er na de coronaperiode veel onzekerheid is. 

"We willen graag een nieuw stadion, maar het moet wel kunnen en dat is op dit moment niet het geval. In onzekere tijden kunnen we niet het besluit nemen waardoor de club in moeilijker vaarwater komt", vervolgt Te Kloese, die het jammer vindt dat het plan geen doorgang kan vinden. "Er heeft veel energie ingezeten, er is veel geld aan besteed, dat maakt het extreem jammer dat het nu niet kan. We gaan ons op ons verblijf in de Kuip richten. De focus van Feyenoord moet en zal nu op voetbal komen."

De Rotterdamse club is al jarenlang bezig met een nieuw stadion, waarbij in de laatste vijf jaar werd ingezet op een nieuw stadion aan de Maas. De gemeente wilde niet alleen een nieuw stadion langs de rivier, maar een heel nieuw gebied creëren met 3700 woningen. Veel supporters van Feyenoord hielden de afgelopen jaren meerdere malen blijken dat ze geen afscheid wilden nemen van De Kuip.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Atju123
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Er gaat niets boven de Kuip! Mooiste stadion van Nederland

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen