Leegloop dreigt bij Cambuur, Engelse interesse voor Bangura

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

23 april 2022 – Bij SC Cambuur dreigt een leegloop van de selectie. Sonny Stevens, Erik Schouten, Jamie Jacobs en Issa Kallon lijken de Leeuwarders transfervrij te verlaten, terwijl er belangstelling is voor Mees Hoedemakers en Alex Bangura.

Leegloop dreigt bij Cambuur, Engelse interesse voor Bangura

Stort 20 euro bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Door het nakende vertrek van Stevens is Cambuur op zoek naar een nieuwe doelman, vertelt technisch manager Foeke Booy in een interview met Voetbal International. Ook voor Schouten wordt een vervanger gezocht. De Leeuwarders wilden graag verder met de aanvoerder, maar zijn er financieel niet uitgekomen. Jacobs en Kallon zijn eveneens toe aan een nieuwe stap.

Booy houdt ook rekening met een vertrek van Hoedemakers en Bangura. "Dat kan natuurlijk heel snel gaan, kijk maar wat er bij FC Groningen met Bjorn Meijer is gebeurd. Afgelopen winter is er al serieuze interesse geweest voor Mees. Alex heeft ook heel goede data en we ontvangen signalen dat hij nadrukkelijk gevolgd wordt vanuit Engeland, hoewel we tot nu toe als club niet rechtstreeks zijn benaderd", zegt de technisch manager.

Mocht het tot een vertrek van Hoedemakers en Bangura komen, dan hoopt Booy dat de transfers zo snel mogelijk hun beslag krijgen. "Dan kunnen we als club namelijk ook nog doorpakken. We hebben namelijk nog niet de financiële power om vervangers aan te trekken voordat we spelers verkopen", vervolgt Booy, die ook verwacht dat huurlingen Tamas Kiss en Patrick Joosten volgend seizoen niet meer in Leeuwarden te bewonderen zijn. "Op Tamas hebben we een optie tot koop, maar dat wordt een lastig verhaal. We hadden gehoopt dat hij meer had laten zien, maar hij heeft het gewoon moeilijk gehad."

Niemeijer
Cambuur heeft naar verluidt Reuven Niemeijer in het vizier als versterking. De 27-jarige middenvelder beschikt bij Excelsior over een aflopend contract. Voor volgend seizoen is het de bedoeling dat Booy richting de vier miljoen euro aan spelers kan besteden. "Onze voorkeur gaat uit naar het zelf contracteren van Nederlandse jongens, maar het is ook mogelijk dat we uiteindelijk uitkomen in het buitenland of bij huurlingen. Het volgende seizoen wordt cruciaal, het jaar voordat we naar het nieuwe stadion gaan. Dan moeten we in de Eredivisie blijven. Dus we zullen ook spelers moeten aantrekken van wie we weten dat ze er op dat niveau gelijk kunnen staan."

  • USA - Nederland, actie Adv

    Op naar de kwartfinale: zet één euro op Nederland en win zaterdag €50,00!

    Van een euro maak je €50, als Nederland wint van de USA.

  • Reacties

    WK 2022

    gerelateerd