Kökcü en Timber zetten zich in etalage bij late zege Feyenoord

24 april 2022, 16:35   Bijgewerkt: 24 april 2022, 17:35

Feyenoord is zondagmiddag in de 96e minuut van de wedstrijd ontsnapt tegen FC Utrecht. De ploeg van Arne Slot leek genoegen te moeten nemen met een gelijkspel tegen de Domstedelingen, maar Luis Sinisterra maakte in de slotfase de bevrijdende treffer: 2-1 In het bij vlagen slordige duel maakten verder weinig spelers indruk in De Kuip, al wisten Quinten Timber en Orkun Kökcü zich wel van hun beste kant te laten zien.

De omstandigheden in De Kuip waren perfect voor een goede wedstrijd, maar in het eerste bedrijf bleek al snel dat dit niet zomaar zou gaan gebeuren. Beide ploegen kwamen voornamelijk zeer slordig voor de dag. Bij vlagen werd er aardig gecombineerd, maar in de eindfase ontbrak het aan scherpte en nauwkeurigheid. Dat hield ook in dat er in de eerste 45 minuten weinig kansen ontstonden. FC Utrecht verprutste een grote countermogelijkheid, terwijl Feyenoord het veelal moest hebben van schoten van afstand.

Timber was bij FC Utrecht ook zeer belangrijk in het defensieve werk. De 20-jarige middenvelder legde veel energie in de fysieke duels met zijn directe tegenstanders, waar hij ook vaak als winnaar uit de strijd kwam. Ook voetballend gezien is Timber van grote waarde voor de Domstedelingen, zo liet hij zondagmiddag weer eens zien in De Kuip. De oud-Ajacied zette zijn ploeg zelfs bijna op voorsprong, maar zijn poging ging naast de goal van Ofir Marciano langs.

Dat zorgde ervoor dat FC Utrecht in de wedstrijd bleef. Via Timber, die een counter opzette, kwamen de Domstedelingen via Van de Streek ook op gelijke hoogte: 1-1. Dat leek ook de eindstand te worden in De Kuip, maar Sinisterra dompelde FC Utrecht en Timber in rouw: 2-1. Een uitslag waar Kökcü met een veel beter gevoel naar zal kijken dan Timber. Wel is duidelijk dat de twee uitblinkers zich zondagmiddag opnieuw in de etalage hebben gezet. Een stap omhoog lonkt komende zomer.

Het is dan ook de vraag of Feyenoord en FC Utrecht volgend seizoen nog over haar spelmakers kan beschikken. Feyenoord lijkt komende zomer mee te willen werken aan een vertrek van Kökcü, terwijl het ook logisch lijkt dat clubs zich in de Domstad gaan melden voor Timber. De 20-jarige middenvelder staat pas sinds afgelopen zomer onder contract bij de subtopper, waar hij Ajax voor inruilde.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen