Marseille met goed gevoel naar Rotterdam na late overwinning

24 april 2022, 22:48

Olympique Marseille treeft donderdagavond met vertrouwen aan in de Conference League tegen Feyenoord. De topclub uit Frankrijk moest zondagavond diep gaan op bezoek bij Stade Reims, maar stapte uiteindelijk wel met een 0-1 overwinning van het veld in het Stade Auguste-Delaune.

Jorge Sampoali zat met zijn hoofd al een beetje bij de wedstrijd tegen Feyenoord. De ervaren oefenmeester besloot smaakmaker Dimitri Payet op de bank te laten beginnen om hem zo wat rust te kunnen geven. Mitchell van Bergen (ex-Heerenveen) had aan de kant van de gastheer wel een basisplaats. In de tweede helft kwam hij Payet toch nog een tijdje tegen.

De 35-jarige routinier werd halverwege namelijk bij een 0-0 stand binnen de lijnen gebracht. Die stand stond ook nog op het scorebord toen Van Bergen in de 63 minuut naar de kant werd gehaald. Middenmoter Reims ging steeds meer geloven in een puntje, maar moest diep in de tweede helft alsnog capituleren. Pas in de 83e minuut brak Marseille de ban.

Op aangeven van invaller Payet was het Gerson die de bevrijdende 0-1 maakte. Daar had Reims niet meer van terug en dus komt Marseille met een goed gevoel naar Rotterdam. Aanstaande donderdag wordt daar om 21.00 uur afgetrapt voor de heenwedstrijd tegen Feyenoord. De Rotterdammers wonnen zondagmiddag diep in blessuretijd met 2-1 van FC Utrecht.