Fraser neemt het op voor Rankovic: "Dat was een stap te ver"

25 april 2022 – Henk Fraser is niet langer de hoofdtrainer van Sparta Rotterdam. Fraser, die na afloop van dit seizoen aan de slag gaat bij FC Utrecht, besloot zondagavond om zijn spullen te pakken nadat hij kennis nam dat zijn assistent Aleksandar Rankovic moest vertrekken. Voor hem was dat een 'stap te ver'. 

Fraser neemt het op voor Rankovic: "Dat was een stap te ver"

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou. Stop op tijd 18+, hands24x7.nl.

Fraser wilde vorig jaar eigenlijk al de deur van Het Kasteel achter zich dichttrekken. Na het vertrek van Henk van Stee vroeg hij zichzelf af of hij het nog wel zag zitten om aan te blijven als hoofdtrainer. De spelersgroep overtuigde hem echter om te blijven. ''Ik heb een supergoede relatie met de groep. Niet voor niets heb ik na het vertrek van Henk van Stee, toen ik echt twijfelde of ik moest doorgaan, besloten om toch het seizoen af te willen maken. Dat deed ik uit loyaliteit met de spelersgroep en de club'', vertelt Fraser in gesprek met De Telegraaf. Maar het besluit van technisch directeur Gerard Nijkamp om zijn assistent Rankovic op non-actief te zetten, was voor Fraser de druppel. ''Ik wilde het op mijn manier doen. Dat kon niet meer als ik gedwongen afscheid moest nemen van Rankovic. Dat was voor mij een stap te ver.''

Fraser noemt Rankovic zijn 'rechterhand'. ''Altijd superprofessioneel. Dan stel je jezelf de vraag wat je nodig hebt om het seizoen goed af te maken. Ik wilde dat niet zonder hem doen.'' Er klonk desondanks veel kritiek op Rankovic, die te hard en te negatief zou zijn. Fraser kan zich daar niet helemaal in vinden. ''Hij was vooral heel professioneel. Ik vind het geen toeval dat mensen als Rankovic en Henk van Stee, die superprofessioneel zijn, bij Sparta tegen dit soort dingen aanlopen. Dat zegt ook wel iets over de club en wat er allemaal is gebeurd de afgelopen 23 jaar.'' Hij vindt het jammer dat hij de club niet 'stabiel' heeft kunnen achterlaten. Het verbaast hem desondanks niet dat Maurice Steijn heeft besloten om nu al in te stappen op Het Kasteel. Steijn zou normaliter pas vanaf 1 juli Fraser zijn taken overnemen. 

Lees ook: Sparta bevestigt: Steijn moet Rotterdammers in Eredivisie houden

''Ik denk dat ik het zelf ook gedaan zou hebben in deze situatie uit betrokkenheid bij een club. Bovendien denk ik dat het afbreukrisico niet heel groot is. Hij stapt erin nu de situatie heel moeilijk is. Als het niet zou lukken, dan heeft daar ook iedereen begrip voor'', aldus Fraser, die Sparta achterlaat als hekkensluiter van de Eredivisie. De Rotterdammers hebben met nog vier wedstrijden te gaan één punt minder dan PEC Zwolle en Willem II. ''Het is echt zwaar geweest dit seizoen, nadat de eerste drie seizoenen heel goed waren verlopen. Ik hoop oprecht voor iedereen bij Sparta dat het gaat lukken om erin te blijven. Ik heb een heel mooie tijd gehad bij de club en mijn gevoel bij Sparta is nog altijd goed'', besluit de toekomstig hoofdtrainer van FC Utrecht. 

Reacties

Eredivisie

gerelateerd