Rangnick garandeert Ten Hag inspraak in transferbeleid United

28 april 2022, 10:45   Bijgewerkt: 28 april 2022, 10:53

Erik ten Hag zal als trainer van Manchester United ook invloed hebben op de transfers van de club. Die garantie werd hem woensdag gedaan tijdens de persconferentie van Ralf Rangnick. De Duitser is nu nog (interim-)trainer, maar zal vanaf volgend seizoen in een adviserende rol bij de club betrokken zijn. 

Over de rol van Ten Hag in het spelersbeleid bestonden twijfels in Engeland, maar Rangnick maakte duidelijk dat hij wel degelijk inspraak zal krijgen. "Ik kan jullie alleen vertellen hoe ik het gewend ben. Bijna alle clubs in Europa hebben een sportief directeur die samen met de hoofdtrainer en de scoutingsafdeling bepaalt welke spelers er naar de club zullen komen."

"Bij mijn laatste twee clubs (RB Leipzig en Lokomtiv Moskou, red.) hebben we nog nooit een speler aangetrokken zonder goedkeuring van de manager. Ik weet vrij zeker dat dat met Erik ook het geval zal zijn. Ik ben er ook van overtuigd dat hij zelf met suggesties zal komen. Samen met het bestuur, de scouting en mogelijk ook mijzelf zullen we dan hopelijk de juiste spelers halen."

Manchester United - Chelsea

Door de prestaties van Rangnick als trainer, lijkt Ten Hag niet onder de ideale omstandigheden binnen te komen bij United. Zo zijn de Champions League-plekken vooralsnog uit zicht en moet de ploeg nog flink aan de bak om in ieder geval Europa League-voetbal veilig te stellen. Vanavond staat in dat kader een kraker op het programma: om 20:45 uur staan de Mancunians tegenover Chelsea. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen