Pijnlijk einde La Remontada-held Roberto bij FC Barcelona dreigt

28 april 2022, 18:37

Het tijdperk van Sergi Roberto bij FC Barcelona zit er zeer waarschijnlijk op. De middenvelder annex verdediger van FC Barcelona heeft een aflopend contract in Catalonië en leek na een hamstringblessure hard op de weg terug. Vlak voor hij zijn rentree zou maken in Camp Nou komend weekend tegen Real Mallorca, heeft hij echter een nieuwe kwetsuur opgelopen.

Dat melden de belangrijke Spaanse media donderdag. In de ontslagwedstrijd van Ronald Koeman bij Rayo Vallecano (1-0 nederlaag) viel de vierde aanvoerder van FC Barcelona uit met een hamstringblessure. Tegen Espanyol keerde hij amper twee weken later weliswaar kort terug in de selectie, maar sindsdien stond de dertigjarige voetballer helemaal buitenspel.

Waar de verwachting was dat Roberto komend weekend tegen Real Mallorca zijn rentree zou maken bij FC Barcelona, heeft hij een nieuwe blessure opgelopen. Daarmee zou hij de komende vijf à zes weken buitenspel staan, waardoor het seizoen ten einde lijkt voor Roberto. Het zou een pijnlijk einde zijn van de periode van de middenvelder annex rechtsback, aangezien hij dan zijn laatste wedstrijd voor de club al heeft gespeeld.

Lees ook: FC Barcelona krijgt tegenvaller met terugkeer peperdure Pjanic

Leven lang voor FC Barcelona

En in totaal speelde Roberto meer dan driehonderd duels voor de Catalaanse grootmacht. Dat hadden er een stuk meer kunnen zijn, als hij niet met zo veel blessureleed te kampen had gehad. Tevens kwam de elfvoudig international meer dan honderd wedstrijden uit voor FC Barcelona B – hij diende geen enkele andere club dan zijn huidige. Het hoogtepunt van Roberto was de winnende goal tijdens La Remontada tegen Paris Saint-Germain (6-1).

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen