Malacia over Calimero-gedrag Feyenoord: "Mag minder uitbundig"

1 mei 2022, 09:49   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Feyenoord moet af van het Calimero-gedrag. Volgens verdediger Tyrell Malacia zou het goed zijn als de Rotterdammers soms meer ingetogen juichen bij kleinere prestaties, om de resultaten van formaat écht te kunnen vieren. 

"Soms mag het iets minder uitbundig als we een gewone prestatie leveren. Dat voorkomt dat anderen je als een club met enorme achterban en stadion dat toch vaak klein blijft, menen te moeten zien", stelt Malacia desgevraagd in het Algemeen Dagblad. "We moeten er wel naartoe dat het normaal gaat worden. Dat we pas echt uitpakken als we bijvoorbeeld de Conference League hebben gewonnen."

"Nee, ik heb het niet over de groepsfoto's die we maken in de stad bij Europese uitwedstrijden. Ik weet ook wel dat Juventus en Chelsea dat niet doen, maar het straalt uit dat we een familie zijn, dat we dit samen beleven", vervolgt de back. En ook het bedanken van de fans na een verlies hoort er natuurlijk gewoon bij. "Ik zie dat zelf meer als onze supporters bedanken. Dat vieren zegt iets over hoe deze club wordt beleefd en nog meer over waar we vandaan komen."

Lees ook: 'Engelse strijd barst los om gewilde Malacia

Dick Advocaat

Ook komt in het vraaggesprek zijn relatie met Dick Advocaat naar voren. "We hadden best discussies, hoor. Dan vond hij een bal uit op het trainingsveld en ik niet. Maar ik voelde me ook al onder hem zo vrij om er iets van te zeggen. Het werd ook een beetje een spel", stelt de verdediger, die het soms lastig vond dat hij aan de kant van de dug-out speelde omdat De Kleine Generaal via hem andere spelers in het veld wilde bereiken. "Maar meneer Advocaat is een geweldige man."

Heeft de verdediger gelijk? Praat hieronder mee!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

gstbf
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Malacia heeft het nergens over calimero gedrag ,en het "uitbundig" juichen heeft er totaal niks mee te maken Als je een kop maakt ,lees dan eerst het interview goed. Feyenoord is een club met fanatieke supporters (waarvan er in de wereld meer van zijn ) . We hebben vorig jaar een slecht seizoen gehad met slecht voetbal en dito resultaten . Nu spelen we leuk en hebben goede resultaten ,mogen we dan lekker juichen in dit zeikland tegenwoordig . Malacia zegt dat ook niet ,geeft alleen aan dat het normaal moet worden . Oftewel dat de club constanter in de top moet blijven .

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen