'Hola Soler, adiós De Jong': 'Barcelona zet Frenkie te koop'

2 mei 2022, 12:26   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Frenkie de Jong mag van FC Barcelona uitkijken naar een andere club, zo claimt AS. Joan Laporta zou hebben besloten de 24-jarige middenvelder te koop te zetten. Zijn vervanger heeft Barcelona bijna binnen: Carlos Soler (25), die voor twintig miljoen euro overkomt van Valencia.

De Jong wordt de laatste maanden steeds vaker in verband gebracht met een vertrek bij Barça. Onder meer Bayern München en het Manchester United van Erik ten Hag zouden de Oranje-international op het verlanglijstje hebben staan. Hoewel Xavi vorige week andermaal benadrukte dat hij De Jong niet kwijt wil, moet volgens bovengenoemd medium wel rekening houden met een vertrek van de middenvelder.

In het shirt van Barcelona wisselt De Jong goede met minder goede periodes af. Op dit moment verkeert de Nederlandse middenvelder niet in topvorm. Niet voor niets werd hij vorige week tegen Rayo Vallecano (0-1 verlies) al na een uur naar de kant gehaald door Xavi. Na zijn vroege wissel stak De Jong zijn frustraties niet onder stoelen of banken, wat leidde tot een gesprek met zijn trainer.

Naar aanleiding van dat gesprek herhaalde Xavi dat De Jong 'zowel in het heden als de toekomst' een belangrijke speler voor Barcelona is, maar inmiddels zou de trainer groen licht hebben gegeven om de oud-speler van Ajax in de etalage te zetten. Barcelona hoopt met de verkoop van De Jong zeventig miljoen euro te verdienen en zal een deel van dat bedrag investeren in zijn vervanger, Soler. Valencia, de werkgever van de 25-jarige middenvelder, ontkent echter in een statement dat er een akkoord met Barcelona is bereikt en stelt zelfs dat er helemaal geen lopende onderhandelingen met de Catalaanse club zijn.

Bij welke club zou Frenkie de Jong goed passen? Praat mee!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Frerinho
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Een kwakkelend Barcelona is voor Frenkie ook niet fijn. Manchester liever niet, maar Bayern is een mooie stap voor hem!

MarcoDieBasta
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Tja, wat is dit Barca diep gezonken en rommelt maar wat aan met zijn selectie. De ene week speel je als een godenzoon en de wedstrijd erop ben nog geen putjesschepper waardig. Ik zal niet beweren dat Frenkie een superconstante waarde was maar er is met hem flink gesold wat zijn spel niet ten goede is gekomen. Net als de andere Hollanders: wegwezen daaro

redacteur
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

"Erik ten Hag zou de Oranje-international op het verlanglijstje hebebn staan. "

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen