Waarom Liverpool toch nog stiekem moet vrezen voor Villarreal

3 mei 2022, 19:16   Bijgewerkt: 3 mei 2022, 19:25

Liverpool is negentig minuten zonder tegendoelpunt verwijderd van een plek in de finale van de Champions League. De Engelse grootmacht staat zodoende op de drempel van de derde finaleplaats in het miljardenbal sinds 2018. Toch is er reden voor waakzaamheid voor de ploeg van Virgil van Dijk.

Op Anfield werd Villarreal afgelopen week met een 2-0 nederlaag nog gespaard. De krachtsverhoudingen waren gigantisch, waardoor The Reds uiteindelijk vanwege het minieme verschil in de eindstand toch als morele verliezer van het veld stapte. Een magische avond bezorgt Villarreal een plek in de finale, waar de Spanjaarden gezien het spelbeeld in de eerste wedstrijd eigenlijk al geen aanspraak meer op hadden mogen maken.

Villarreal schreef dit seizoen al historie door Juventus én Bayern München uit de Champions League te kegelen. Vooral de ontmoeting met de Duitse recordkampioen zal deze week de teambespreking van Liverpool hebben gehaald. Bij de ploeg van Unai Emery lukte in de thuiswedstrijd vrijwel alles, waardoor het met 1-0 won en aan een 1-1 gelijkspel in Duitsland genoeg had.

Op eigen terrein blijken er bij Villarreal sowieso extra krachten boven te komen. De Spaanse subtopper is in eigen huis al liefst twaalf wedstrijden op rij ongeslagen in alle competities. In die sterke serie boekte Villarreal acht overwinningen en speelde het viermaal gelijk. Arnaut Danjuma, wiens meespelen vanwege blessureleed onzeker is, en consorten zullen vastberaden zijn die sterke serie in stand te houden en ook Liverpool te verrassen.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen