Conte looft Ajax-target Bergwijn: "Misschien verdient hij meer"

3 mei 2022, 21:50

Steven Bergwijn moet het veel vaker dan gewenst doen met een reserverol bij Tottenham Hotspur. Ajax wil de aanvaller van het Nederlands elftal komende zomer verlossen en voor miljoenen terughalen naar de Eredivisie, maar Antonio Conte hoopt nog altijd op een langer verblijf van de buitenspeler.

Op een persconferentie bekende Conte dat hij Bergwijn regelmatig met pijn in het hart op de bank posteert. Voor mij is het best moeilijk om hem op de bank te houden, omdat Steven misschien een speler is die meer zou moeten verdienen. Toch is het belangrijk om altijd de balans te vinden. Steven is een spits, een geweldige spits, maar daar heeft hij concurrentie van Heung-Min Son en Harry Kane."

Conte denkt dat Bergwijn te vaak slachtoffer is van zijn beslissingen. "Misschien geef ik hem minder dan hij verdient, als ik eerlijk ben." Afgelopen weekend kwam Bergwijn na 82 minuten spelen als invaller binnen de lijnen voor Son. Bergwijn droeg daarmee bij aan de 3-1 overwinning die de Londense topclub boekte op middenmoter Leicester City.

De 24-jarige rechtspoot was dit seizoen driemaal trefzeker in de Premier League. In tachtig optredens namens de Spurs staat zijn teller op acht doelpunten en tien assists.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen