'Essentiële rol voor Ajax-target Bergwijn in transferplannen Spurs'

5 mei 2022, 14:16   Bijgewerkt: 5 mei 2022, 14:28

De kans is groot dat Steven Bergwijn deze zomer vertrekt bij Tottenham Hotspur. Niet alleen kan het nog steeds geïnteresseerde Ajax hem mogelijk de speeltijd bieden waar hij naar verlangt, ook voor Spurs zelf speelt de aanvaller een essentiële rol in de belangrijke transferzomer die de club te wachten staan. 

Donderdag ging The Standard dieper in op de situatie bij Tottenham Hotspur. Het ging onder meer om trainer Antonio Conte, wiens toekomst bij de club afhangt van de plannen op de zomerse transfermarkt. De Italiaan zou ervoor openstaan om zijn werkzaamheden komend seizoen voort te zetten, maar wil daarbij wel de garantie dat de club aan een selectie kan bouwen die de top van de Premier League kan uitdagen. Daarvoor is een 'perfecte transferzomer' nodig, werd de trainer zelf geciteerd.

Tottenham zal daarvoor eerst moeten verkopen, en dat is waar Bergwijn in beeld komt. De Oranje-international gaf zelf eerder deze week meer te willen spelen en noemde een vertrek naar Ajax 'zeker een optie'. 'Maar Bergwijn is vrijwel uniek', schreef The Standard over de Nederlander. 'In die zin dat hij een van de weinige spelers is die Spurs zonder twijfel voor veel geld kan verkopen, onder meer door zijn status als Nederlands international en opvallend invalbeurten dit seizoen. Er zijn meer overbodige spelers, maar de meesten van hen zullen moeilijker te slijten zijn dan Bergwijn.'

Lees ook: Ajax mag hopen op komst Bergwijn: ''Dat is zeker een optie''

Fabrizio Romano

Transferexpert Fabrizio Romano kwam donderdag nog met een update wat betreft een mogelijk vertrek van Bergwijn naar Ajax. Hij schreef dat de speler nog altijd voor meer speeltijd wil gaan en het dus aannemelijk is dat hij in de zomer vertrekt. De Amsterdammers zijn nog altijd geïnteresseerd, maar dat geldt voor meer clubs. 'Open race', zo schreef Romano, die op korte termijn geen uitsluitsel verwacht. 

Reacties

Feyenoord1908
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Aangezien ajax altijd voor een dubbeltje op de eerste rang willen zitten , zal het wel een moeilijk verhaal worden, aangezien er meer kapers op de kust zijn.

Foeks
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ajax heeft de dubbeltjes

Feyenoord1908
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Dan hadden ze hem in de winterstop wel gehaald hoor whahahahha ....

BenBottelier
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Gaan jullie maar kijken of jullie 4 miljoen kunnen betalen voor Dessers.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen