Huntelaar wijst ploeterend Ajax de weg

9 augustus 2006, 22:22

Hij heeft Ajax negen miljoen euro gekost, maar Klaas Jan Huntelaar bewijst keer op keer dat hij eigenlijk onbetaalbaar is. Voor de zoveelste keer sinds zijn komst naar Amsterdam was de spits, in het Champions League-duel met FC Kopenhagen, van onschatbare waarde. De Deense ploeg speelde beter dan Ajax, maar twee treffers van Huntelaar zorgden voor een 1-2 eindstand. De terugwedstrijd, over twee weken in Amsterdam, lijkt hierdoor nu een formaliteit te zijn geworden.

Niet alleen de resultaten van de afgelopen weken, maar ook een uitslag uit een iets verder verleden zorgde voor onrust bij de Amsterdamse fans. Een kleine vijf jaar geleden, in november 2001, bleken de Denen immers een maatje te groot in het UEFA Cup-toernooi. Na een 0-0 in Denemarken velde voormalig PSV'er Niclas Jensen destijds het vonnis door in Amsterdam het enige doelpunt van de wedstrijd te maken.

Een Deens doelpunt hing in de lucht, maar Ajax heeft een wapen dat Kopenhagen niet heeft: Klaas Jan Huntelaar. De spits was de gehele eerste helft onzichtbaar, maar scoorde toch weer. Een vrije trap van Wesley Sneijder kwam op het alom bewierookte hoofd van de spits terecht, die volledig tegen de verhouding in voor 1-0 zorgde.

Hoewel Kopenhagen duidelijk de betere ploeg was, had Ajax met deze stand natuurlijk alle reden om zich in de handen te wrijven. Een gelijkspel, waarbij de ploeg bovendien een uiterst waardevol uitdoelpunt gescoord had, was immers een uitstekend uitgangspunt voor de terugwedstrijd. Na rust leek Ajax dan ook te beseffen dat het, ondanks het magere spel, een grote stap kon zetten richting de Champions League. Hoewel Kopenhagen ook in het begin van de tweede helft de lakens uitdeelde, kreeg Ajax langzaam maar steeds iets meer grip op de Denen. Tot grote kansen leidde dat niet, maar de ploeg slaagde er wel in om de angel uit het Deense spel te halen.

Deze treffer van Huntelaar betekende de nekslag voor Kopenhagen. De moed zakte de Denen in de schoenen, zeker omdat ze zich leken te beseffen dat het nu in Amsterdam minimaal twee keer moet scoren om nog kans te houden op plaatsing voor de Champions League. Ajax speelde het duel dan ook rustig uit. De ploeg overtuigde geen seconde in Kopenhagen, maar het resultaat is optimaal. En daar draait het aan het eind van de dag om.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen