Boskamp verwacht volksverhuizing Feyenoord; hoop op Dessers

6 mei 2022, 17:18

Jan Boskamp geniet van het succes van 'zijn' Feyenoord in de Conference League. Hij zag de ploeg donderdagavond de finale tegen AS Roma bereiken ten koste van Olympique Marseille (0-0, 3-2 in de heenwedstrijd). In de Belgische media sprak hij over de prestaties en uiteraard ook over de Belgische spits Cyriel Dessers.

Boskamp legde in gesprek met Sporza de nadruk op de lange weg die Feyenoord heeft afgelegd om de finale in Tirana te halen. "Ik weet nog dat ze echt slecht speelden tegen het Kosovaarse Drita en een goal in de negentigste minuut nodig hadden om door te stoten. Daarna zijn ze echt gegroeid in het toernooi. Ze eindigden knap eerste in de poulefase en gingen moeiteloos voorbij Partizan en Slavia Praag. Het is een hele prestatie dat Feyenoord in de finale staat. Dit had ik in juli nooit geloofd."

Dessers

Hét gezicht van dit succeselftal is 'Mister Conference League' Cyriel Dessers, die met tien doelpunten topscorer is van het toernooi. "Hij is de lieveling van het supportersvak", weet Boskamp. "Hij heeft zich echt in de ploeg geknokt met zijn goals als invaller. Als spits word je afgerekend op je doelpunten en hij bleef ze gewoon maken. Dan ben je een goeie spits. Zijn afkoopsom is 'maar' vier miljoen, dus zou ik niet twijfelen."

Finale

Wat rest is de finale in Tirana, waar het decor, de Arena Kombëtare, slechts plaats biedt aan 22.500 toeschouwers. Dat is erg weinig voor twee clubs als Feyenoord en AS Roma, vindt ook Boskamp. "Ik denk dat de UEFA niet had verwacht dat het een finale ging worden met zulke grote clubs. Dat hebben ze toch onderschat. Er zullen volgens mij meer dan 30.000 Feyenoord-supporters naar Albanië trekken."

Dat geldt ook voor Boskamp zelf. "Ik heb vanmorgen ook meteen gebeld voor tickets. Ik wil het niet missen. Na twintig jaar, dat doet me gewoon deugd. Het interesseert me niet wat andere zeggen van deze competitie. Het enige wat me interesseert, is dat we de finale spelen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Feyenoord1908
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ik heb mijn twijfels over dessers eerlijk gezegd, want gisteren was er veel balverlies van zijn kant.aan de andere kant koop je waarschijnlijk ook niet veel beters voor dat geld.

X22Report
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

4 Miljoen is een buitenkansje. Er zit imo nog steeds groei in en dat verhaal over weinig restwaarde kan ook de prullenbak in.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen