Klaassen beste speler van april; gevarieerd Elftal van de Maand

6 mei 2022, 18:17

Davy Klaassen heeft de voorlaatste Speler van de Maand-verkiezing in de Eredivisie gewonnen. De middenvelder van Ajax was de beste Eredivisiespeler in april, op basis van statistieken en stemmen van ESPN-kijkers. Dat terwijl zijn basisplaats bij de club eigenlijk al geruime tijd kwijt was.

In april kwam er echter toch weer plek voor hem vrij, doordat Antony geblesseerd wegviel en Steven Berghuis weer als rechtsbuiten ging spelen. Die kans greep Klaassen met beide handen aan. Hij scoorde vier keer in vier wedstrijden en eindigde daarmee als topscorer van de maand april.

Voor dat doelpuntenaantal had Klaassen in totaal negen schoten nodig. Zijn verdere statistieken bestonden uit 22 balcontacten in de zestien van de tegenstander, 23 balheroveringen, een passnauwkeurigheid van 82%. Twee keer werd hij door het publiek gekozen als Man of the Match. 

Elftal

De maand april leverde een gevarieerd Elftal van de Maand op. Ajax (Klaassen en Daley Blind), PSV (Joey Veerman en Mauro Júnior) en Feyenoord (Orkun Kökcü en Luis Sinisterra) leverden daarin allemaal twee spelers. In de voorhoede vinden we ook Sydney van Hooijdonk terug. De aanvaller van sc Heerenveen werd verkozen tot Johan Cruijff Talent van de Maand. 

Elftal van de Maand:

Fabian de Keijzer (FC Utrecht); Eli Dasa (Vitesse), Daley Blind (Ajax), Mauro Júnior (PSV); Joey Veerman (PSV), Davy Klaassen (Ajax), Orkun Kökcü (Feyenoord); Sydney van Hooijdonk (sc Heerenveen), Ricky van Wolfswinkel (FC Twente), Vangelis Pavlidis (AZ), Luis Sinisterra (Feyenoord)

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen