Wervelstorm Willem II houdt hoop op lijfsbehoud in leven

7 mei 2022, 22:10

Willem II heeft thuis tegen Heracles Almelo drie belangrijke punten in de strijd tegen degradatie gepakt. Een furieus begin leidde tot een 2-0 voorsprong binnen twintig minuten, die in het vervolg van de wedstrijd niet meer in het gedrang kwam.

Thuisploeg Willem II begon als nummer achttien van de Eredivisie aan deze wedstrijd in de 31ste speelronde van de Eredivisie. De ploeg van Kevin Hofland stond vooraf in punten exact gelijk met nummers zestien (PEC Zwolle) en zeventien (Sparta). Het gat naar de veilige plaats vijftien van Fortuna Sittard is echter nog altijd maar drie punten, dus drie punten tegen Heracles zouden zeer welkom zijn in de strijd om handhaving. Heracles is tegelijkertijd met hele andere zaken bezig. Door de goede resultaten van de afgelopen weken doet de ploeg van Frank Wormuth met nog drie wedstrijden te spelen nog mee om de play-offs om Europees voetbal. De huidige dertiende plaats lijkt ver verwijderd van een plaats bij de eerste acht, maar het gat met FC Groningen, nu achtste, bedraagt slechts twee punten.

Willem II startte vol overtuiging aan het duel. Wie niet wist dat de ploeg achttiende stond had dat op basis van het spel in de eerste helft ook niet geraden. Gesteund door het fanatieke thuispubliek werd Heracles vanaf het eerste fluitsignaal van Allard Lindhout vol onder druk gezet. De eerste grote kansen ontstonden na een klein kwartier uit een van de vele hoekschoppen die Willem II afdwong, maar Heracles-doelman Bucker kon tot tweemaal toe reddend optreden. Enkele minuten later moest hij toch capituleren, toen Wessel Dammers uit de volgende hoekschop van dichtbij laag de 1-0 binnen schoot. Nog geen twee minuten later was het al 2-0. Derrick Köhn zette voor vanaf links, en spits Jizz Hornkamp kwam voor zijn man bij de eerste paal en kopte binnen twintig minuten zijn ploeg naar een dubbele marge.

Heracles Almelo zette daar werkelijk helemaal niets tegenover, Timon Wellenreuther hoefde in het Tilburgse doel geen enkele redding te verrichten in het eerste bedrijf. Ook na de 2-0 bleven de kansen voor de thuisploeg, zo kreeg Hornkamp na een half uur een grote kans, maar schoot hij recht op Bucker. Ook Dammers had tot twee keer toe een tweede doelpunt kunnen maken, maar kopte tweemaal net naast uit een hoekschop. En dus werd met een 2-0 voorsprong voor Willem II de kleedkamer opgezocht, waar het ook zomaar 5-0 had kunnen staan.

In het tweede bedrijf liet Willem II de furie uit de eerste helft niet meer zien, maar Heracles kon ook met invaller Samuel Armenteros voor de onzichtbare Sierra lang niet tot kansen komen. Pas na 70 minuten moest Wellenreuther zijn handschoenen voor het eerst gebruiken, toen Sinan Bakis met een vrije trap van 25 meter de reflexen van de Duitser op de proef stelde. Even later was het opnieuw Bakis die uit de draai kon schieten, maar weer stond Wellenreuther een treffer in de weg.

Aan de andere kant kon Willem II minder creëren dan in de eerste helft, maar moest Bucker nog wel reddend optreden bij een gevaarlijk schot van Mats Köhlert in de korte hoek. Diezelfde Köhlert had even eerder al net langs de kruising geschoten, en was daarmee de meest dreigende Tilburger in de tweede helft. Heracles-invaller Sven Sonnenberg haalde het laatste fluitsignaal niet, zijn harde tackle op mede-invaller Jelte Pal werd door Lindhout na het bekijken van de beelden beloond met een directe rode kaart.

Gescoord werd er door beide ploegen niet meer, en dus pakte Willem II drie hele belangrijke punten in de strijd om in ieder geval rechtstreekse degradatie te ontlopen. Nog twee finales resten de Tilburgers, uit bij Cambuur en thuis tegen FC Utrecht. Kevin Hofland zal daarin van zijn mannen de intensiteit eisen die vandaag in de eerste helft tegen Heracles op de mat werd gelegd door zijn team. Heracles wekte geen moment het idee ergens voor te spelen vanavond, en kan de play-offs uit het hoofd zetten.

Opstellingen en beoordelingen*:

Willem II: Timon Wellenreuther 6,5; Leeroy Owusu 6, Wessel Dammers 7, Derrick Köhn 7, Mats Köhlert 6,5 (91. Jelte Pal); Pol Llonch 6, Freek Heerkens 6,6, Driess Saddiki 6; Dan Crowley 6 (79. Kilian Ludewig), Jizz Hornkamp 6,5 (65. Elton Kabangu 5,5),  Max Svensson 6,5 (79. Nasser El Khayati)

Heracles Almelo: Koen Bucker 6,5; Noah Fadiga 5,5, Marco Rente 5 (46. Sven Sonnenberg 4,5), Justin Hoogma 5,5, Giacomo Quagliata 5; Lucas Schoofs 5, Luca de la Torre 4,5, Elias Sierra 4 (46. Samuel Armenteros 5); Nikolai Laursen 4 (74. Kasper Lunding-), Sinan Bakis 5, Emil Hansson 5

Man of the match: Wessel Dammers

*Speler moet minimaal 20 minuten hebben gespeeld om in aanmerking te komen voor een beoordeling

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Erik45
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ik verheug me nu al op Heracles - FC Groningen en FC Groningen - Heracles in het seizoen 2022/2023

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen