Alba maakt wereldgoal in extremis en schiet Barcelona naar CL

7 mei 2022, 23:17

FC Barcelona heeft zich zaterdagavond verzekerd van deelname aan de Champions League. Daarvoor hadden de Catalanen een zege nodig op Real Betis, die er lange tijd niet leek te gaan komen. Pas in de 94e minuut was het Jordi Alba die zijn ploeg met een geweldige volley alsnog naar de overwinning schoot. 

De landstitel was voor Barcelona uiteraard al lang uit zicht, dus wat restte was om zo goed mogelijk te eindigen. De ploeg had plek twee al in het bezit en was erg dichtbij een ticket voor de Champions League, het toernooi waarin het dit seizoen voor het eerst in twintig jaar niet wist te overwinteren. Nummer vijf Real Betis was de enige ploeg die Barça dat ticket nog kon ontnemen, en uitgerekend die ploeg was vanavond de tegenstander. 

Met Memphis Depay en Frenkie de Jong aan de aftrap kwamen de Catalanen in de eerste helft niet verder dan enkele kansjes. Aan de andere kant kwamen ze zelf goed weg, toen een inzet van Guido Rodriguez de paal raakte. Ook na rust was Betis nog eens dicht bij de openingstreffer. Reservedoelman Neto - Marc-André ter Stegen was ziek - had een knappe redding nodig om Juanmi van scoren af te houden.

De eerste goal werd uiteindelijk toch gemaakt door FC Barcelona. Ansu Fati stond nog geen minuut op het veld toen hij na een behendige beweging de bal de hoek van het doel in schoot. Een bevrijdende treffer, al volgde het antwoord van Betis snel. Uitgerekend verdediger Marc Bartra kopte Betis drie minuten na de 0-1 alweer naast zijn oude club. 

Zo leek het er niet meer op dat Barcelona vandaag al het Champions League-ticket op zou eisen, maar in de allerlaatste seconde zorgde Jordi Alba daar dan toch voor. Hij schoot een voorzet van Dani Alves met een ongelofelijk lekker volley keihard binnen. Zijn wereldgoal zou Barça dan toch de benodigde drie punten opleveren. FC Barcelona mag komend seizoen revanche gaan nemen voor het afgelopen Champions League-seizoen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Erik45
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Matig keeperswerk

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen