City speelt kater van zich af en zet grote stap richting landstitel

8 mei 2022 – Manchester City heeft zondagavond uitstekende zaken gedaan in de titelstrijd. Een dag nadat eerste achtervolger Liverpool twee punten liet liggen tegen Tottenham Hotspur, won de ploeg van Pep Guardiola met gemak van Newcastle United: 5-0. Daardoor bedraagt haar voorsprong op Liverpool nu drie punten. 

City speelt kater van zich af en zet grote stap richting landstitel

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

Manchester City kreeg afgelopen woensdag een flinke domper te verwerken. De koploper van Engeland leek zich ten koste van Real Madrid te gaan plaatsen voor de finale van Champions League, maar de Madrilenen verrichtten in de absolute slotfase een nieuwe 'remontada'. Daardoor speelt niet Manchester City, maar de landskampioen van Spanje binnenkort de eindstrijd van het miljardenbal. In de thuiswedstrijd tegen Newcastle United moest blijken of Guardiola en zijn manschappen al waren bekomen van de uitschakeling. 

In de aanloop naar de ontmoeting met de nummer dertien van de Premier League kreeg hun gevoel echter toch nog een boost. Een enorme zelfs. Liverpool liet het zaterdagavond immers liggen tegen Newcastle United, waardoor Manchester City eeg dag later het veld betrad in de wetenschap dat het een grote stap richting het kampioenschap zou kunnen zetten. En dat heeft de ploeg van Guardiola dus gedaan. Newcastle United bleek voor haar de ideale tegenstander om de kater van afgelopen woensdag van zich af te spelen. Het was na negentien minuten al raak. Raheem Sterling, die in Madrid nog op de bank begon, opende de score. Die werd een paar minuten voor de pauze verdubbeld door Aymeric Laporte. 

Het duel was na 45 minuten dus eigenlijk al gespeeld. In de tweede helft kon Manchester City de voet wat van het gaspedaal halen. Newcastle United slaagde er echter niet in om de wedstrijd ook nog maar een klein beetje spannend te maken. Integendeel zelfs. Rodri maakte er vlak na het uur 3-0 van. Daar leek het bij te blijven, maar in de blessuretijd gooide de thuisploeg er nog een schepje bovenop. Phil Foden en Raheem Sterling bepaalden de eindstand uiteindelijk op 5-0. Daarmee voorzagen zij de zege én het weekend van Manchester City van extra glans. Het gat ten opzichte van Liverpool bedraagt nu drie punten, met nog drie competitiewedstrijden te gaan. 

Reacties

Premier League

gerelateerd