Slot erkent goedkope penalty, maar verwijst terug naar Klassieker

8 mei 2022, 20:41   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Trainer Arne Slot kon na afloop van Feyenoord - PSV tevreden voor de camera verschijnen. Zijn ploeg had zich ondanks een matige eerste helft knap herpakt en wist toch een punt uit het vuur te slepen. Daarbij kreeg het wat hulp van Serdar Gözübüyük, wilde ook Slot niet ontkennen. 

"Ik kan me hun frustratie volledig voorstellen", zei hij bij ESPN over tegenstander PSV. "Ik heb dit jaar in grote wedstrijden zo vaak meegemaakt dat wij aan de verkeerde kant van de score stonden. Dit was een strafschop waarvan ik er dit jaar meerdere gegeven heb zien worden bij andere clubs, die ik dan makkelijk gegeven vond", liet hij doorschemeren dat ook hij de Eindhovense mening over de strafschop deelde. Toch greep hij de gelegenheid ook aan om erop te wijzen dat ook Feyenoord eerder dergelijke beslissingen tegen had. 

Slot wees onder meer op de verloren Klassieker in Amsterdam, waar een beuk van Lisandro Martínez op Cyriel Dessers in de zestien niet bestraft werd. "Het wordt wel eens onderschat door analisten en de media, hoe bepalend deze beslissingen in grote wedstrijden zijn. Vertaal dit naar toen: wij stonden 1-2 voor in de Arena, met een honderd procent strafschop. Hoe had de stand er nu uitgezien, hoe dicht hadden wij bij Ajax en PSV gestaan? Vaak wordt er dan gezegd dat dat zich over een heel seizoen vereffent, maar dat hoeft niet zo te zijn. Je kunt ook wel eens in het voordeel of nadeel zitten."

Ajax

Dat de late penalty veel invloed had op de titelstrijd en Feyenoord aartsrivaal Ajax zelfs een flinke helpende hand heeft geboden richting de landstitel, interesseerde Slot weinig. "Daar was ik vandaag helemaal niet mee bezig. Alhoewel ik me wel voor kan stellen dat ze in Amsterdam heel blij met ons zijn. Net zoals ik voor de wedstrijd blij was dat zij gelijkspeelden in Alkmaar. Het is toch heel mooi dat wij twee wedstrijden voor het einde sinds jaren weer boven AZ eindigen."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen