Dit staat vanavond per Eredivisie-duel nog op het spel

11 mei 2022, 09:55   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

De Eredivisie nadert zijn ontknoping. Met nog twee speelronden voor de boeg zijn er slechts een paar clubs die al nergens meer om spelen: vrijwel op alle velden zijn de belangen woensdagavond in de voorlaatste speelronde levensgroot. FCUpdate.nl zet voor je op een rijtje wat er per wedstrijd nog op het spel staat.

Ajax - SC Heerenveen

Ajax heeft nog twee matchpoints in strijd om de landstitel en zal tegen Heerenveen direct willen toeslaan. De topclub moet winnen om nummer twee PSV definitief van zich af te schudden. Ook voor Heerenveen staat er echter nog iets op het spel: de Friezen willen de achtste plek en daarmee deelname aan de play-offs verdedigen.

SC Cambuur - Willem II

Cambuur is met 35 punten verzekerd van lijfsbehoud, waardoor vooral Willem II de clash in Leeuwarden als cruciaal zal bestempelen. De Tilburgers bezetten momenteel de zeventiende plaats. Een overwinning brengt de ploeg van Kevin Hofland naast de veilige nummer vijftien Fortuna.

Go Ahead Eagles - Feyenoord

Feyenoord kan alleen in theorie de derde plek nog ontlopen: dan moet het zelf de laatste twee duels verliezen en moet FC Twente een verschil in doelsaldo van 28 goals goedmaken. Omdat Go Ahead al zeker is van nog een jaar eredivisie, staat er in Deventer niets meer op het spel.

Lees ook: Interesse Feyenoord in Danilo zorgt voor irritatie bij Ajax

Fortuna Sittard - Vitesse

Fortuna zal willen profiteren van het feit dat Vitesse al weken nergens meer om speelt, zoals veel clubs de laatste weken deden. Fortuna staat momenteel keurig vijfde, maar kan woensdagavond zomaar ineens zeventiende staan. De verschillen in de onderste regionen zijn miniem.

RKC - Heracles

Met respectievelijk 32 en 34 punten hadden RKC en Heracles zich voorafgaand aan het seizoen hoogstwaarschijnlijk veilig gewaand, maar beide clubs moeten de laatste week van de competitie toch nog over de schouder kijken. De winnaar van het affiche verzekert zich definitief van handhaving.

PSV - NEC

PSV zal de laatste kans op de landstitel in leven willen houden en moet daarvoor zelf in ieder geval winnen van NEC. Alleen puntenverlies van Ajax houdt de Eindhovenaren in de race. Mocht Ajax al vroeg een comfortabele voorsprong nemen, zal NEC bloed ruiken: de Nijmegenaren dromen nog van deelname aan de play-offs.

Bekijk hier: de huidige stand in de Eredivisie

Sparta - PEC Zwolle

Een rechtstreeks duel in strijd om handhaving en degradatie. Als Sparta het duel in eigen huis weet te winnen, veroordeelt het PEC definitief tot de Keuken Kampioen Divisie. De Zwollenaren kunnen het echter ook volledig omdraaien en juist Sparta diep in de nesten brengen.

FC Twente - FC Groningen

Twente zal het uitstekende seizoen vooral willen bekronen met de vierde plaats, terwijl Groningen nog met een schuin oog naar de nacompetitie in strijd om Europees voetbal kijkt. Datzelfde zal Twente-spits Ricky van Wolfswinkel stiekem doen wat betreft de topscorerstitel. De spits van de Enschedeër heeft nog vier goals nodig om Sébastien Haller te achterhalen.

FC Utrecht - AZ

Het liefst wil AZ de play-offs ontlopen. Daarvoor moet het de komende vijf dagen een gat van twee punten ten opzichte van FC Twente goedmaken. De Alkmaarders hebben een beter doelsaldo, dus moeten hopen dat de nummer vier nog punten morst en zullen zelf de maximale score moeten behalen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Bigideas
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Fortuna staat keurig vijfde?? Dat is nog eens nieuws, zullen ze vast blij mee zijn in Sittard.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen