Blind wijst naar cruciale Ajax-statistiek: "Hebben nooit getwijfeld"

11 mei 2022, 23:55

Daley Blind was woensdagavond een tevreden man tijdens de huldiging in de Johan Cruijff ArenA. De verdediger stelde dat hij 'kippenvel kreeg, ondanks de moeilijke tijden met de fans'. De routinier van de ploeg werd dit seizoen meerdere keren uitgefloten door zijn eigen achterban. In het feestgedruis had hij echter geen zin om daar lang bij stil te staan.

"Dat is nu niet belangrijk. Dit is geweldig. Het geeft me kippenvel, dus dat waardeer ik enorm", vertelt de verdediger, die woensdagavond zijn zevende landstitel pakte. Dat hadden er acht kunnen zijn, vertelt Blind met een knipoog voor de camera van ESPN. "Met corona hebben ze er eentje afgesnoept. Dit wordt nooit normaal, hier doe je het voor. Je strijdt elk jaar voor de prijzen."

De Amsterdammers waren tot februari met afstand de best voetballende ploeg van de competitie. Daarna kwam er zand in de aanvalsmachine, maar de resultaten bleven goed. "Wij hebben onderling nooit getwijfeld. Wij hebben het altijd in eigen hand gehad en gewerkt aan onze mentale weerbaarheid. Voor de winterstop scoorden we geen enkele keer na rust als we dat vóór rust ook niet hadden gedaan. Daar hebben we aan gewerkt", aldus de mandekker.

De late doelpunten hebben uiteindelijk de titel opgeleverd, beseft Blind. "Je hebt soms ook een beetje geluk nodig, maar je kan nooit zeggen dat we het hebben opgegeven. Het betaalt zich uit", besluit de 32-jarige voetballer tevreden.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen