PEC Zwolle daalt af naar KKD: "Een excuus is op zijn plaats"

12 mei 2022, 08:06

Bram van Polen heeft woensdagavond na de degradatie van PEC Zwolle de hand in eigen boezem gestoken. De aanvoerder van de Zwollenaren zag dat een ongekende ommekeer toch niet voldoende bleek voor hem en zijn ploeggenoten. Dat hakte er na afloop in bij de routinier.

Op bezoek bij directe concurrent Sparta Rotterdam ging PEC met 2-0 onderuit en zodoende is degradatie een feit. "Ik denk dat wij ze in de kaart spelen door zo vroeg op achterstand te komen. Nu moesten wij meteen gaan aanvallen en kon Sparta gevaarlijk worden op de counter. In de tweede helft spelen we eigenlijk alleen maar op hun helft, maar tot echte kansen zijn we ook niet gekomen", aldus Van Polen voor de camera van ESPN.

PEC knokte zich uit geslagen positie terug in de race, maar dat bleek toch onvoldoende. "Het lijkt wel een soort rouwproces. Voor de winterstop waren we eigenlijk al dood en begraven. Na de winterstop hebben we er alles aan gedaan, ook vandaag weer. We kunnen onszelf daarin weinig verwijten. In de eerste seizoenshelft hebben we het gewoon verpest en dat komt ons nu duur te staan. Dan moet je je excuses aanbieden aan iedereen die de club een warm hart toedraagt."

Lees ook: PEC Zwolle overweegt degradatie aan te vechten met rechtszaak

Van Polen gaat nu met PEC de Keuken Kampioen Divisie in. "Er staan banen op het spel en je weet het gevoel bij de supporters. Dan is een excuus op zijn plaats, wij zijn verantwoordelijk. Het doet pijn, we willen de mensen graag meer geven. Je weet dat het voor de club zoveel gevolgen heeft. Ik ben zelf ook helemaal leeg. Het gevoel is vooral dat we mensen hebben teleurgesteld en dat is wat ik dan persoonlijk voel. Dat doet echt pijn."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen