AZ bevestigt: kind van de club wacht mooi Bundesliga-avontuur

12 mei 2022, 18:45

Thomas Ouwejan na dit seizoen keert niet meer terug bij AZ. De linksback speelde afgelopen seizoen op huurbasis voor Schalke 04 en omdat hij met die club promoveerde naar de Bundesliga, is hij zeker van een langer verblijf daar. Donderdagmiddag werd dat door de beide clubs zelf bevestigd.

De definitieve transfer van de 25-jarige Ouwejan is het gevolg van een clausule in zijn huurovereenkomst, die Schalke verplichtte de speler over te nemen wanneer promotie naar de Bundesliga werd veiliggesteld. Nadat dat was gebeurd, gaf hij tegenover De Telegraaf zelf al aan dat hij zich nu officieel speler van Schalke mocht noemen. Over de transfersom, naar verluidt twee miljoen euro, zou door de clubs nog verder gesproken worden. "Maar in principe ligt dit vast en ik ga ervan uit dat ik hier blijf." 

Enkele dagen later hebben AZ en Schalke hem die bevestiging dus gegeven. Op de website van de club uit Gelsenkirchen reageerde sportief directeur Rouven Schröder enthousiast. "Thomas heeft dit seizoen constant laten zien waarom we hem zo graag definitief vast wilden leggen. Hij is een van de beste spelers op de vleugel in de 2. Bundesliga en zijn standaardsituaties zijn enorm gevaarlijk. We zijn erg verheugd dat hij bij ons blijft en ook in de Bundesliga voor ons zal spelen."

Ouwejan zelf: "Ik heb altijd gezegd dat het mijn droom was om met Schalke te promoveren naar de Bundesliga. Het is geweldig dat we dit hebben bereikt. Ik voel me gelukkig bij deze club en in deze stad, het past perfect bij me. Daarom kijk ik er erg naar uit om na de korte onderbreking het volgende seizoen hier in te gaan." 

Afscheid AZ

Al vanaf zijn elfde droeg de in Alkmaar geboren Ouwejan het shirt van AZ. Hij stroomde vanuit de jeugdopleiding door naar het eerste elftal, waar hij in de seizoenen 2017/18 en 2018/19 vrijwel alles speelde. In 2020 werd hij verhuurd aan Udinese, waarna dit seizoen dus een uitleenbeurt bij Schalke 04 volgde. Na vijftien jaar volgt er nu dus een definitief afscheid bij 'zijn' AZ.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen