Dit zijn vijf opvallende afwezigen in de voorselectie van Oranje

13 mei 2022, 14:56   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Louis van Gaal heeft vrijdagmiddag de voorselectie van Oranje bekendgemaakt. Vincent Janssen en Rick Karsdorp waren de twee grote verrassingen op het lijstje van de bondscoach. Toch is er ook een aantal opvallende namen buiten de boot gevallen. Wie had er wel bij moeten zitten?

Georginio Wijnaldum

De middenvelder heeft al 86 interlands op de teller staan, maar ontbreekt nu in Oranje. Wijnaldum zit bij Paris Saint-Germain vrijwel altijd op de bank en dus moet Van Gaal een vervelende keuze maken. "Sinds onze laatste twee interlands in maart, is er in Gini's situatie bij zijn club helaas nog weinig veranderd. Ik ben daardoor genoodzaakt andere keuzes te maken, hoe lastig en spijtig ik dat persoonlijk ook vind."

Lutsharel Geertruida

In Rotterdam had men stiekem wel een beetje gehoopt op een uitnodiging voor Geertruida. De rechtervleugelverdediger maakt een uitstekende indruk bij de Rotterdammers en is een vaste waarde in de ploeg van trainer Arne Slot. Toch moet Geertruida nog genoegen nemen met een plekje bij Jong Oranje. De concurrentie bij de hoofdmacht is met Denzel Dumfries, Hans Hateboer en Rick Karsdorp natuurlijk ook stevig te noemen.

Brian Brobbey

Van Gaal verbaasde veel mensen door Vincent Janssen bij de voorselectie te halen. Daar had bijvoorbeeld ook de naam van Brian Brobbey kunnen staan. De spits van Ajax had tijdens de tweede seizoenshelft een belangrijk aandeel in het kampioenschap van Ajax. Ook hij wordt echter niet beloond en blijft bij Jong Oranje. Brobbey werd de afgelopen weken met het oog op het WK in Qatar van eind dit jaar vaak genoemd.

Joshua Zirkzee

Ook Joshua Zirkzee mag zijn kunsten gaan vertonen bij Jong Oranje. De spits kent een prima seizoen bij RSC Anderlecht en heeft in de Jupiler Pro League in ieder geval meer doelpunten gemaakt dan Janssen deed op Mexicaanse bodem. Zirkzee wordt dit seizoen door Anderlecht gehuurd van Bayern München. Het voordeel voor hem is dat hij zich bij Jong Oranje met een basisplaats meer kan laten gelden dan als bankzitter onder Van Gaal.

Joey Veerman

De PSV'er werd al meerdere keren opgeroepen voor Jong Oranje, maar bedankte steeds voor de eer. Na zijn transfer van sc Heerenveen naar PSV kent hij een uitstekende ontwikkeling en is het woord Oranje al vaak gevallen. Op het middenveld is het natuurlijk altijd dringen geblazen, daar heeft Wijnaldum dit keer kennis mee gemaakt. Maar het lijkt hoe dan ook een kwestie van tijd totdat Veerman zich mag melden in Zeist.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

LowieNormaal
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Janssen snap ik inderdaad niet. Dan had ik Zirkzee gekozen. Brobbey zit nog regelmatig op de bank.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen