Eindelijk Jong Feyenoord in KKD? Beloftenploeg zet geweldige stap

14 mei 2022 – Feyenoord Onder 21 heeft zich zaterdagmiddag tot voorjaarskampioen gekroond van de beloftencompetitie. Een mooie prestatie voor het elftal zelf, maar bovenal ook voor de rest van de club. De Rotterdammers liggen namelijk op koers op in te stromen in de voetbalpiramide en op termijn eindelijk met Jong Feyenoord deel te mogen nemen aan de Keuken Kampioen Divisie. 

Eindelijk Jong Feyenoord in KKD? Beloftenploeg zet geweldige stap

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

Op bezoek bij Willem II werd de voorjaarstitel overtuigend binnengesleept. Feyenoord Onder 21 won in Tilburg met liefst 1-4 door doelpunten van Delano Ladan (2), Shiloh 't Zand en Noah Naujoks. De volgende stap is om in een onderling duel tegen najaarskampioen Almere City het algehele kampioenschap binnen te slepen. Lukt dat ook, dan wacht (volgens de huidige stand) een tweeluik tegen Jong FC Volendam. Die ploeg speelt nu in de Jack's League (Tweede Divisie), maar raakt de plek in die competitie bij verlies kwijt aan Feyenoord. 

Keuken Kampioen Divisie
Op die manier kan Feyenoord door het vandaag veiliggestelde kampioenschap dus volgend seizoen intreden in de voetbalpiramide. Vanaf daar is het nog 'slechts' één stap naar de Keuken Kampioen Divisie. Daarvoor moet de ploeg in ieder geval kampioen worden in de Jack's League en vervolgens hopen dat een Jong-ploeg in de KKD in het rechterrijtje eindigt, zodat deze in aanmerking komt voor opnieuw een promotie/degradatie-duel. 

Dat alles is nog ver weg, maar zou voor de club wel heel belangrijk zijn. Geregeld wordt erop gewezen dat het niet toetreden in de Eerste Divisie, destijds een beslissing uit financieel oogpunt, een enorme fout is geweest. Waar Ajax, PSV, AZ en FC Utrecht hun talenten in de Keuken Kampioen Divisie al kunnen laten wennen aan een hoger niveau, is dat voor de jeugdspelers van Feyenoord niet mogelijk. In het gunstigste geval zou Feyenoord nu dus vanaf 2023/24 ook met een Jong-ploeg in de Keuken Kampioen Divisie kunnen spelen.

Reacties

Feyenoord

gerelateerd