Feyenoord kan tips krijgen van Haps: AS Roma verliest dure punten

14 mei 2022 – AS Roma heeft dure punten laten liggen in de strijd om Europees voetbal. De tegenstander van Feyenoord in de finale van de Conference League kwam in eigen huis niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen laagvlieger Venezia, waar Ridgeciano Haps negentig minuten meedeed. De voormalig verdediger van de Rotterdammers en zijn ploeggenoten speelden het grootste gedeelte van de wedstrijd met tien man.

Feyenoord kan tips krijgen van Haps: AS Roma verliest dure punten

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

Europees doet Roma het goed, maar in de competitie zit er al weken zand in de machine van Jose Mourinho. Sinds 10 april pakte de ploeg geen enkele keer meer een overwinning. Slechts twee punten leverden de laatste vier wedstrijden op, waardoor Europees voetbal serieus op de tocht staat voor de Romeinen. Een overwinning was nodig, maar al binnen een minuut keek Roma tegen een achterstand aan. David Okereke werd de gevierde man bij de hekkensluiter van de competitie.

Na dertig minuten moest Venezia verder met tien man na een rode kaart van Sofian Kiyine. Ook met een man minder leek Roma af te stevenen op een nederlaag, al had de ploeg wel kansen. Mourinho zag zijn manschappen in deze wedstrijd maar liefst vier keer het alluminium raken. Na een uur spelen kregen de Romeinen toch loon naar werken. Eldor Shomurodov, die een halfuur voor tijd inval, maakte in minuut 76 de gelijkmaker. Roma verloor dus niet, maar een goed gevoel overheerste uiteraard niet na het laatste fluitsignaal.

Door het puntverlies kan de nummer zes nog verder zakken. Atalanta Bergamo en Fiorentina hebben beide één punt minder dan Roma. Beide ploegen komen dit weekend nog in actie. De zesde plaats geeft recht op een rechtstreeks ticket voor de Europa League. Zo'n ticket kan de Italiaanse club overigens ook verdienen als er in de finale van de Conference League gewonnen wordt van Feyenoord. Mogelijk heeft Haps tips voor zijn oude club, zodat de Rotterdammers aan het langste eind trekken.

Reacties

Serie A

gerelateerd