Dortmund neemt afscheid van trainer na 'onbevredigend' seizoen

20 mei 2022 – Marco Rose zal komend seizoen niet langer voor de groep staan bij Borussia Dortmund. De trainer trok zijn conclusies na een gesprek met het bestuur van de club. Zijn opvolger, een bekende naam binnen de club, lijkt al klaar te staan.

Dortmund neemt afscheid van trainer na 'onbevredigend' seizoen

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou. Stop op tijd 18+, hands24x7.nl.

"Deze dag is voor niemand van ons gemakkelijk", begon voorzitter Hans-Joachim Watzke zijn uitleg op de clubwebsite. "Het wederzijdse respect voor elkaar was, is en blijft groot. Maar na een seizoen dat om verschillende redenen onbevredigend was, moesten we concluderen dat we er op het veel vlakken niet het maximale uit hebben gehaald."

Rose zelf merkte tijdens het gesprek dat hij er anders in stond dan de clubleiding. "Ondanks een moeilijk seizoen was ik overtuigd van onze weg. Maar tijdens het gesprek kreeg ik de indruk dat die honderd procent overtuiging er bij alle verantwoordelijken niet meer is. Daarom hebben we uiteindelijk besloten om de samenwerking te beëindigen."

In de Bundesliga eindigde het Dortmund van Rose - niet geheel verrassend - als nummer twee, op gepaste afstand van kampioen Bayern München. Ook Europees werd er geen succes geboekt. Nadat de Duitsers door onder meer Ajax uitgeschakeld werden in de groepsfase van de Champions League, konden ze de favorietenstatus in de Europa League niet waarmaken. In de eerste knock-outronde was het Rangers FC van Giovanni van Bronckhorst, de uiteindelijke finalist, over twee wedstrijden te sterk.

Edin Terzic
Volgens diverse media staat de opvolger van Rose bij Dortmund al klaar. Het zou gaan om de 39-jarige Edin Terzic, die in seizoen 2020/21 ook al een halfjaar aan het roer stond bij Die Borussen. Toen Rose hem vorige zomer opvolgde, begon hij zelf aan een functie als technisch directeur bij Dortmund. 

Reacties

Bundesliga

gerelateerd