Tottenham grijpt CL-ticket, Weghorst degradeert met Burnley

22 mei 2022, 18:56

Tottenham Hotspur heeft zondagavond op de slotdag van de Premier League een ticket voor de Champions League gegrepen. De Londenaren maakten in de strijd om plek vier geen fout en zodoende is aartsrivaal Arsenal veroordeeld tot de Europa League. Wout Weghorst en Erik Pieters degradeerden op hun beurt met Burnley.

Champions League

De strijd om de vierde plek ging nog tussen Arsenal en Tottenham Hotspur, dat op de slotdag de betere papieren had. De ploeg van manager Antonio Conte maakte op bezoek bij het al gedegradeerde Norwich City geen fout en stapte met een 0-5 overwinning van het veld op Carrow Road. Dat betekent dat Tottenham de vierde plek weet vast te houden en dus zien we de Londenaren terug in de groepsfase van de Champions League.

Het treffen in Norwich was door doelpunten van Dejan Kulusevski (2x), Son Heung-min (2x) en Harry Kane een gemakkelijke prooi voor The Spurs. Kane profiteerde van geblunder van doelman Tim Krul. Arsenal deed op zijn beurt wat het moest doen en won met 5-1 van Everton, waar Donny van de Beek trefzeker was. Doelpunten van Gabriel Martinelli, Edward Nketiah, Cedric Soares, Gabriel en Martin Ødegaard waren genoeg voor een 5-1 zege. Toch moet Arsenal genoegen nemen met de Europa League.

Championship

Voor Wout Weghorst lijkt zijn avontuur in de Premier League er voorlopig op te zitten. De spits verloor met zijn Burnley mey 1-2 van Newcastle United en zodoende valt het doek. Op Turf Moor nam Newcastle een 0-2 voorsprong dankzij twee treffers van Callum Wilson. Maxwell Cornet deed in de tweede helft wat terug, maar die treffer kwam te laat voor de thuisploeg. Ook het inbrengen van Weghorst had voor Burnley geen gevolgen meer voor de stand.

In Londen wist Leeds United een punt te pakken op bezoek bij Brentford en dat was voor die ploeg voldoende voor lijfsbehoud. Nadat een treffer van Joe Gelhardt was afgekeurd, maakte Rapinha er vanaf de stip 0-1 van. Brentford knokte zich terug en kwam via Sergi Canos langszij. Diezelfde Canos werd in de slotfase nog met zijn tweede gele kaart van het veld gestuurd. Met een mannetje meer sloeg Leeds nog toe. Jack Harrrison hielp zijn ploeg in extremis aan een cruciale driepunter: 1-2.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen