Razendknap: AC Milan kampioen van Italië, Ibra komt belofte na

22 mei 2022 – AC Milan is kampioen van Italië. De ploeg van Stefano Pioli kende een feestmiddag op bezoek bij Sassuolo, waar de eerste landstitel voor het eerst sinds 2011 gepakt werd. Dankzij twee treffers van Olivier Giroud was het duel al snel beslist, waarna het feest ondanks de overwinning van achtervolger Internazionale kon losbarsten: 3-0.

Razendknap: AC Milan kampioen van Italië, Ibra komt belofte na

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Met regerend titelhouder Internazionale op twee punten achterstand leek AC Milan geen druk te ervaren in het kampioensduel, want na een opeenstapeling van fouten achterin bij Sassuolo schoot Giroud kinderlijk simpel de 1-0 tegen de touwen en de Fransman tikte niet veel later ook de tweede goal binnen. Frank Kessié, de speler die na dit seizoen transfervrij naar FC Barcelona lijkt te vertrekken, zorgde na ruim een half uur voor de derde goal van AC Milan.

Kessié is zeker niet de eerste speler die AC Milan transfervrij verlaat, zo trokken afgelopen zomer na het sterke seizoen Gianluigi Donnarumma en Hakan Calhanoglu de deur achter zich dicht en de jaren daarvoor had de topclub ook te maken met topspelers die vooral een transfer naar hogerop maakten. Desondanks is Pioli er wederom in geslaagd om een eenheid te maken van het jeugdige AC Milan, met Mike Maignan, Theo Hernández, Sandro Tonali en Rafael Leao – hij was wederom goed voor twee assists – als uitblinkers.

Slechts een bijrol was er vanwege zijn blessures dit seizoen weggelegd voor Zlatan Ibrahimovic, die twintig minuten voor tijd Giroud kwam vervangen en een doelpunt afgekeurd zag worden. Met zijn acht doelpunten in dit Serie A-seizoen had hij zeker een bijdrage in de eerste titel sinds 2011, toen hij ook onderdeel was van I Rossoneri. Maar hij was het wel die bij zijn terugkeer beloofde AC Milan weer aan een titel te helpen – en hij heeft woord gehouden.

Lees ook: fans Milan nemen stadion over in mogelijk kampioensduel

Met deze negentiende landstitel is de mindere periode van AC Milan, dat zelfs een aantal jaar niet Europees speelde en sportief afbrokkelde als een van de grootste clubs van Italië, voorlopig gestopt. Maar zolang de club elk jaar transfervrij spelers ziet vertrekken en financieel nog een achterstand heeft op de andere Europese topclubs, kan het de laatste stap naar het niveau in de gloriejaren nog niet zetten. De eerste stap in die weg gerug is echter wel weer gezet. 

Verhoogde odds bij Jacks.nl: 22.23x je inzet als jouw team kampioen wordt!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Eredivisie

gerelateerd