Trauner treft beste spits die hij ooit tegenkwam: "Ik ben voorbereid"

24 mei 2022 – Voor Feyenoord is AS Roma-spits Tammy Abraham een van de spelers om de gaten te houden in de finale van de Conference League. Het afstoppen van de clubtopscorer is deels aan Gernot Trauner. "De beste spits die ik ooit ben tegengekomen? Ik denk wel dat hij dat is."

Trauner treft beste spits die hij ooit tegenkwam: "Ik ben voorbereid"

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou. Stop op tijd 18+, hands24x7.nl.

Trauner sprak lovend over zijn directe tegenstander. "Ik vind hem een schitterende speler. Hij heeft dit seizoen meer dan dertig goals gemaakt. Hij is zeer sterk, heeft veel techniek, dus ja: hij is een van de belangrijkste spelers van dit AS Roma. Maar ik ben voorbereid. Abraham is een spits die ik natuurlijk wel heb bestudeerd. Ik ken zijn goede en zwakke plekken", werd de Oostenrijkse verdediger geciteerd door Voetbal International.

Daarbij denkt hij overigens niet alleen aan het afstoppen van Abraham, maar vooral van AS Roma als geheel. "We zullen de ruimtes klein moeten houden en ervoor moeten zorgen dat Roma niet te dicht bij ons doel komt. Als dat ons lukt, zijn we altijd in staat om de nul te verdedigen. Precies zoals we in en tegen Marseille hebben gedaan", doelde hij op het 0-0 gelijkspel dat goed was voor deze finaleplaats.

Niet verwacht
Zowel op persoonlijk als collectief vlak kan Trauner terugkijken op een geslaagd eerste seizoen bij Feyenoord. "En dan nog had ik niet verwacht dat we de finale zouden bereiken. Maar we hebben in Europa schitterende wedstrijden gespeeld en we staan hier dus niet zomaar. Natuurlijk zal het moeilijk worden, maar het zou schitterend zijn als we winnen."

Reacties

Feyenoord

gerelateerd