Kuyt verheugt zich op finale: "Denk dat er veel goals kunnen vallen"

25 mei 2022, 20:06

Dirk Kuyt kijkt uit naar de finale van de Conference League tussen Feyenoord en AS Roma. De oud-speler van de Rotterdammers is afgereisd naar Tirana om de historische finale van zijn voormalig werkgever bij te wonen en denkt dat de Rotterdammers een goede kans maken om te winnen.

"Dit is waar je als voetballer voor leeft, dit soort momenten", aldus Kuyt voor de camera van ESPN. "Er komt op zo'n finaledag ontzettend veel op je af, Feyenoord is een heel grote club. Je moet je proberen af te sluiten voor alle aandacht. Ik hoop dat de spelers het voor elkaar krijgen om qua focus in een tunnel te zitten", aldus de voormalig aanvaller.

Een favoriet aanwijzen is volgens Mourinho lastig. "Een finale is een wedstrijd op zich, het maakt niet uit hoe goed of slecht je bent. Als ik kijk naar beide elftallen, heeft Roma denk ik iets meer kwaliteit. Maar Feyenoord heeft niet minder kans om te winnen. Feyenoord moet dicht bij zichzelf blijven", denkt Kuyt. "Ze moeten hoog druk zetten. Iedereen verwacht dat er niet veel gescoord gaat worden, maar ik denk dat er veel goals kunnen vallen. Ze moeten uitgaan van hun eigen kracht."

Feyenoord zal opnieuw hopen op een heldenrol van Cyriel Dessers. "Ik had niet verwacht dat hij dit kon brengen", bekent Kuyt. "Hij zit in een flow. Ik vond hem niet zo goed, maar hij heeft op belangrijke momenten goals gemaakt."

Lees ook: Dit is de opstelling van Feyenoord

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen