Slot baalde van eerste helft Feyenoord: "Speelden heel matig"

25 mei 2022 – Feyenoord-trainer Arne Slot baalde woensdagavond van de eerste helft die zijn elftal op de mat legde. Aan de spanning wilde de coach het niet wijten ("Want in de eerste minuten hadden we de overhand"), maar daarin speelde het AS Roma volledig in de kaart met een 1-0 voorsprong. 

Slot baalde van eerste helft Feyenoord: "Speelden heel matig"

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou. Stop op tijd 18+, hands24x7.nl.

"In de eerste helft speelden we heel matig", was het oordeel van Slot op Veronica. "We speelden veel te veel aan één kant, te veel door het midden en zochten te veel hang- en trekduels met Dessers." De coach gaf die punten in de pauze dan ook mee in zijn bespreking. "We moesten vaker van kant naar kant spelen, dan zouden de ruimtes er echt wel komen. En dat hebben we in de tweede helft ook gedaan, al kan het ook te maken hebben met dat AS Roma al 1-0 voorstond."  

Na de pauze werd Feyenoord wel degelijk gevaarlijk. "Na de pauze kregen we meer ruimte en meer mogelijkheden. Zij kregen één kans op een goal, maar dat is ook een kwaliteit van de ploegen van Mourinho. En wij liepen achter de feiten aan", erkende Slot, die vond dat Feyenoord voldoende creëerde om te scoren. "We kregen leuke kansen, maar op dit niveau, en zeker tegen Italiaanse ploegen die ook nog eens door Mourinho worden gecoacht, krijg je er nooit heel veel. Maar op zich was dat prima. En we hebben er alles aan proberen te doen met extra aanvallers, maar het was niet voldoende."

En dus stond de oefenmeester enorm te balen na het duel. "Ik ben niet de enige die baalt aan het Rotterdamse kamp, maar die is natuurlijk een enorme teleurstelling, dat is helder. Maar we hebben dit seizoen een aantal keer gehad dat het ons niet tegen zat in de Conference League, maar vandaag lukt het helaas niet", aldus de realistische coach.

Lees ookDessers zag verschil tussen Feyenoord en AS Roma: "Meedogenloos"

Slot baalt van blessuretijd
Verder ging het na het duel bij Slot niet voor het eerst over de blessuretijd die bijgetrokken werd. De coach haalde verhaal bij de vierde official. "Ik heb ze gevraagd om de wedstrijd nog eens terug te kijken. Vijf minuten is uiteraard te weinig, er waren zóveel moment waarop niet gevoetbald werd. Wissels die langer duurden dan een halve minuut, twee langer VAR-momenten en een tijdrekkende keeper… Ik had gehoopt op meer extra tijd."

Reacties

Feyenoord

gerelateerd