De vermoedelijke opstellingen in de Champions League-finale

28 mei 2022, 13:31

Liverpool en Real Madrid nemen het vanavond vanaf 21.00 uur tegen elkaar op in de Champions League-finale. De opstellingen zullen ruim een uur voor de aftrap worden bekendgemaakt. Deze 22 spelers zullen vermoedelijk op het veld staan als het eerste fluitsignaal in het Stade de France klinkt.

Jürgen Klopp beschikt ondanks dat het een lang en zwaar seizoen is geweest over een vrijwel fitte selectie. De Duitse oefenmeester van Liverpool kan zodoende de sterkste basiself formeren. Alisson Becker zal zoals gebruikelijk onder de lat staan bij The Reds. Voor hem staan het centrale duo Virgil van Dijk en Ibrahim Konaté, al kan Klopp er ook voor kiezen om Joel Matip in plaats van Konaté op te stellen. Trent Alexander-Arnold en Andy Robertson zullen als windbacks fungeren.

Op het middenveld moet Klopp een keuze maken tussen Naby Keïta en Thiago Alcántara. Laatstgenoemde speler viel in de laatste speelronde tegen Wolverhampton Wanderers geblesseerd uit, maar lijkt fit genoeg om gewoon in actie te komen. Fabinho en Jordan Henderson zullen de andere middenvelders zijn. Voorin bij Liverpool zullen er naar alle waarschijnlijkheid basisplaatsen zijn voor Mohamed Salah, Sadio Mané en Luis Díaz.

Ook bij Real Madrid zitten geen spelers in de lappenmand. Achter de naam van David Alaba staat nog een heel klein vraagteken, maar alles wijst erop dat de Oostenrijkse verdediger gewoon kan spelen. Hij zal vermoedelijk samen met Dani Carvajal, Éder Militão en Ferland Mendy de Madrileense verdediging vormen. Achter hen staat Thibaut Courtois op doel.

Het middenveld van Real Madrid bulkt van ervaring: Toni Kroos (32), Casemiro (30) en Luka Modric (36) zullen daar de dienst uitmaken. Vinícius Júnior,  Karim Benzema en Federico Valverde completeren het elftal. Laatstgenoemde zal vermoedelijk als een hangende rechtsbuiten spelen, daar hij niet een echter aanvaller is.

Vermoedelijke opstelling Liverpool: Becker; Alexander-Arnold, Konaté/Matip, Van Dijk, Robertson, Henderson, Thiago/Keïta, Fabinho, Salah, Mané, Díaz

Vermoedelijke opstelling Real Madrid: Courtois, Carvajal, Militão, Alaba, Mendy; Kroos, Casemiro, Modric, Vinícius, Benzema, Valverde

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen