Lengte een probleem? Timber bewijst met statistiek ongelijk

30 mei 2022, 11:23   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Jurriën Timber wordt begeerd door de complete wereldtop en lijkt Ajax dit seizoen dan ook te gaan verlaten. Manchester United is een van de clubs die genoemd worden als zijn mogelijke bestemming. Critici benoemen de lengte van Timber, maar dat blijkt na een blik op de statistieken nauwelijks een probleem.

Van alle spelers in de zeven grootste competities van Europa (Engeland, Spanje, Italië, Duitsland, Frankrijk, Portugal en Nederland) is Jurriën Timber de jongste speler met een winstpercentage in dues van boven de 65 procent. De verdediger won liefst 67 procent van zijn persoonlijke duels, waar niemand van zijn leeftijd aan kan tippen.

Timber is zelfs beter in de duels dan de een jaar oudere verdediger Benoît Badiashile van AS Monaco: hij won 65 procent van zijn persoonlijke duels. De verdediger van Ajax is weliswaar slechts 1,79 meter, maar liet zich opvallend weinig kloppen door de lucht en is bovendien in de grondduels enorm sterk.

Volgens De Telegraaf heeft Ajax de jonge verdediger een aanbieding gedaan om zijn contract te verlengen, maar aast ook Manchester United op zijn krabbel. Timber is sinds vorig seizoen onomstreden bij Ajax en debuteerde afgelopen zomer al op het Europees kampioenschap.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen