Memphis begrijpt niets van beslissing Van Gaal: ''Hij hoort er bij''

31 mei 2022, 13:01

Memphis Depay heeft zich dinsdagochtend kritisch uitgelaten over de keuze van Louis van Gaal om Georginio Wijnaldum niet op te roepen. De spits van het Nederlands elftal is van mening dat de middenvelder van Paris Saint-Germain, na alles wat hij heeft betekend voor Oranje, bij de selectie had moeten zitten.

"Ik zou hem oproepen als ik de bondscoach was, vertelde Memphis dinsdagochtend voorafgaand de training tegen De Telegraaf. "Dat ben ik natuurlijk niet. Maar ik vind dat hij de afgelopen jaren hier veel heeft laten zien en vind dat hij er bij hoort". Bondscoach Louis van Gaal gaf maandag op de persconferentie aan dat Wijnaldum is zijn ogen niet geleverd heeft, waardoor hij hem niet geselecteerd heeft voor het Nederlands elftal.

Daar ga ik niks over zeggen, want ik ben niet de bondscoach", doelt Memphis op de reden van de afwezigheid van Wijnaldum. "Ik ben zijn teamgenoot en ik vind dat hij veel strepen hier heeft. Er is ook nog een verschil tussen niet bij de eerste elf zitten of helemaal niet in de selectie. Dat is ook nog een ding. Wijnaldum vind ik gewoon in de selectie horen. Ik heb er ook geen twijfels over, dat dat weer gaat komen. Dat is mijn mening."

Dat Memphis een lans breekt voor de gepasseerde Wijnaldum, is logisch. De twee kunnen het al jaren op én naast het veld uitstekend met elkaar vinden. Wij hebben veel doelpunten gemaakt. We gaan samen ver terug. Hij is belangrijk voor het Nederlands elftal. Als Gini zich lekker voelt, is hij belangrijk voor het elftal. Iedere carrière heeft zijn ups en downs. Maar ik heb er geen twijfel over, dat hij sterk terug gaat komen. Ik ken Gini. Die heeft een sterk karakter", besluit de aanvaller van FC Barcelona.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen