Bellingham onthult: "Na wedstrijden krijg ik racistische berichten"

1 juni 2022, 13:50

Borussia Dortmund-middenvelder Jude Bellingham heeft een boekje opengedaan over hoe hij in het voetbal geconfronteerd wordt met racisme. De pas 18-jarige voetballer ergert zich kapot aan racistische berichten, waar hij zelf ook al veel mee te maken heeft gehad.

Dat geeft de Britse middenvelder aan tegenover CNN: "Na de meeste wedstrijden krijg ik racistische berichten binnen op Instagram", onthult de speler van Borussia Dortmund. "De hoeveelheid berichten hangt af van wat ik in de wedstrijd heb gedaan." Het is niet voor het eerst dat het Engelse toptalent zich publiekelijk uitspreekt tegen racisme. Eerder deelde hij al enkele racistische berichten die hij binnekreeg op sociale media.

"Ik kreeg geweldige reacties van mensen die zeiden dat ze aan mijn kant stonden", blikt Bellingham terug op dat moment. De voetballer zag echter wel dat het bij steun uit die hoek bleef: Van de Engelse of Duitse voetbalbond heb ik nooit wat gehoord." Bellingham maakt racisme veel mee in de voetballerij, maar weet dat het overal ter wereld voorkomt. De Engelsman hoopt dan ook dat er hard tegen opgetreden gaat worden.

"Er is geen enkele baan ter wereld waarin je het verdient om bekritiseerd te worden met racisme. Maar racisme voelt als iets dat nooit zal verdwijnen. Helaas is dat op dit moment de wereld waar we in leven. daarom moeten we er meer tegen optreden. Vooral de mensen aan de macht", besluit de voetballer.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen