Wordt Danjuma de vervanger van Neymar bij Paris Saint-Germain?

2 juni 2022, 10:00

De kans is groot dat Arnaut Danjuma deze zomer een volgende toptransfer gaat maken. De aanvaller, die afgelopen zomer de overstap maakte van Bournemouth naar Villarreal en het daar uitstekend heeft gedaan, liet van de week al weten dat hij op de voet wordt gevolgd door Liverpool. Nu zou ook Paris Saint-Germain de oud-speler van ook NEC en Club Brugge in het vizier hebben. 

Dat meldt Marca althans. Volgens de Spaanse sportkrant kan de interesse van PSG in Danjuma niet los worden gezien van de transferperikelen rond Neymar. De landskampioen van Frankrijk zou deze zomer afscheid willen nemen van Neymar. Of de Braziliaan, die sinds zijn vertrek bij FC Barcelona in de zomer van 2017 eigenlijk jaarlijks in verband wordt gebracht met een terugkeer naar Catalonië, deze zomer daadwerkelijk de deur van het Parc des Princes achter zich dichttrekt, zal nog maar moeten blijken. Neymar heeft in Parijs namelijk nog een contract tot de zomer van 2025. Een jaar geleden zette hij voor het laatst zijn krabbel onder een vernieuwd contract. 

Op de achtergrond houdt PSG zich desondanks al bezig met de vervanging van de Braziliaan. Ousmane Dembélé is een interessantie optie voor de Fransen. De vleugelaanvaller staat momenteel nog onder contract bij FC Barcelona, maar lijkt de club deze zomer transfervrij te verlaten. Voor Danjuma zal PSG uiteraard wél moeten betalen. De aanvaller maakte afgelopen zomer de overstap van Bournemouth naar Villarreal en tekende daar een contract tot medio 2026. Villarreal heeft dus geen enkele reden om Danjuma deze zomer te laten gaan. Maar volgens Marca heeft hij een clausule van 45 miljoen euro in zijn contract staan. Een zacht prijsje voor een club als PSG, al zullen de Fransen voorlopig nog niet doorpakken. De verwachting is dat ze eerst een nieuwe hoofdtrainer en technisch directeur willen aanstellen. 

Oranje

Danjuma speelde zich door zijn sterke optredens bij Villarreal ook weer in de kijker van het Nederlands elftal. Hij was tijdens de laatste twee interlandperiodes van de partij en kwam vier keer in actie. Zijn zevende interland laat echter nog even op zich wachten. Louis van Gaal heeft hem immers niet opgenomen in zijn selectie voor de Nations League. Danjuma moest de laatste vijf competitiewedstrijden van Villarreal aan zich voorbij laten gaan wegens een spierblessure. Hij kwam in het afgelopen seizoen uiteindelijk 34 keer in actie, scoorde zestien keer en verzorgde vier assists. Zes doelpunten maakte hij in de Champions League. FCUpdate.nl nam Danjuma dan ook op in het Champions League-elftal van het seizoen

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen