'FC Barcelona ziet Lukaku als alternatief voor Lewandowski'

2 juni 2022, 10:30

FC Barcelona hoopt zich voor komend seizoen te versterken met Robert Lewandowksi. De Poolse goalgetter van Bayern München staat hoog op het verlanglijstje van president Joan Laporta en hoofdtrainer Xavi. Maar mochten de Catalanen er niet in slagen om Lewandowksi naar Camp Nou te halen, moeten ze doorschakelen. Dan zouden ze zomaar eens kunnen aankloppen bij Chelsea. 

Romelu Lukaku staat namelijk op het schaduwlijstje van FC Barcelona, mocht de komst van Lewandowski uiteindelijk toch niet haalbaar lijken. Dat meldt Mundo Deportivo althans. Volgens de Spaanse sportkrant stond Lukaku twee jaar geleden ook al op het verlanglijstje van FC Barcelona. Ronald Koeman, die toen begon aan een moeizaam avontuur bij de club waar hij als speler uitgroeide tot held, had de Belgische centrumspits naar verluidt graag naar Catalonië gehaald. Koeman en Lukaku kenden elkaar al van hun gezamenlijke periode bij Everton. Maar door de financiële problemen van FC Barcelona bleek de komst van Lukaku geen optie. 

De beresterke aanvaller bleef bij Inter Milan, met wie hij zich vorig jaar kroonde tot nummer één van Italië. Lukaku keerde niet lang daarna terug bij Chelsea. De Londenaren telden liefst 113 miljoen euro neer voor de komst van de Belgische topschutter. Hij slaagde er echter niet in om de torenhoge verwachtingen waar te maken. Lukaku belandde op de bank en was daar klaarblijkelijk niet over te spreken. Dat liet hij weten in de media. De spits liet onder meer doorschemeren graag te willen terugkeren naar Inter Milan. Door de financiële problemen bij Inter is een hereniging op de korte termijn echter niet realistisch. 

Mané

FC Barcelona houdt volgens Mundo Deportivo meer opties achter de hand in het geval Bayern München niet wil meewerken aan een vertrek van Lewandowski. Ook Sadio Mané wordt namelijk genoemd. Mané heeft bij Liverpool nog een contract tot de zomer van 2023, maar heeft zijn zinnen gezet op een transfer deze zomer. Bayern München lijkt de belangrijkste gegadigde om de Senegalees over te nemen, maar er liggen meerdere kapers op de kust. FC Barcelona hoopt echter dat Bayern München erin slaagt om Mané te contracteren, wat mogelijk de weg vrijmaakt voor een transfer van Lewandowksi naar de nummer twee van Spanje. 

Lees ook: Mané wil Liverpool graag verlaten

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

MrHamstring
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Alsjeblieft niet. Kan niet voetballen. Is alleen groot en sterk.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen