Portugal knokt zich na invalbeurt Ronaldo terug tegen Spanje

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

2 juni 2022 – De ontmoeting tussen Spanje en Portugal in de Nations League heeft donderdagavond geen winnaar opgeleverd (1-1). Álvaro Morata leek in Estadio Benito Villamarín de matchwinner te worden, maar Ricardo Horta stak daar vlak voor tijd een stokje voor. In dezelfde groep greep Tsjechië de leiding door Zwitserland te verslaan (2-1).

Portugal knokt zich na invalbeurt Ronaldo terug tegen Spanje

Stort 20 euro bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Bij de Portugezen ontbrak Cristiano Ronaldo opvallend genoeg in de basis. Het was pas de tweede keer in veertien jaar dat de vijfvoudig winnaar van de Ballon d'Or op de bank begon bij het nationale elftal. Zonder Ronaldo binnen de lijnen kwam Spanje halverwege de eerste helft dankzij een vliegensvlugge counter op voorsprong. Na een machtige rush van Gavi en een uitstekende pass van Pablo Sarabia rondde Morata af. Carlos Soler liet kort daarna de kans liggen om de voorsprong uit te breiden.

Lang leek het erop dat Spanje de punten in eigen huis zou houden. Na het inbrengen van Ronaldo kwam Portugal echter langszij. Mede-invaller Horta tekende acht minuten voor tijd op aangeven van João Cancelo voor de 1-1. Spanje kreeg vervolgens nog een enorme mogelijkheid om er alsnog met de zege vandoor te gaan, maar Sarabia slaagde er niet in om van dichtbij een kopkans om te zetten in een doelpunt.

Tsjechië - Zwitserland 2-1
Waar de wedstrijd tussen Spanje en Portugal onbeslist eindigde, kende de andere wedstrijd in Groep 2 wel een winnaar. Halverwege het duel tussen Tsjechië en Zwitserland prijkte een 1-1 stand op het scorebord, waarna Djibril Sow in de tweede helft tegen wil en dank uitgroeide tot matchwinner. Een voorzet van Jan Kuchta vloog via de rug van de Zwitser het doel in. Bij de Tsjechen speelde Michal Sadílek bijna de complete wedstrijd. Vaclav Cerny kwam niet in actie.

Overige uitslagen
Israël - IJsland 2-2
Servië - Noorwegen 0-1
Slovenië - Zweden 0-2
Cyprus - Kosovo 0-2
Noord-Ierland - Griekenland 0-1
Bulgarije - Noord-Macedonië 1-1
Georgië - Gibraltar 4-0
Estland - San Marino 2-0

  • Senegal - Nederland, actie Adv

    Maak een account bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!

    Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

  • Reacties

    WK 2022

    gerelateerd