Bondscoach België: "We speelden eigenlijk niet om te winnen"

4 juni 2022, 10:28

Roberto Martínez is allesbehalve tevreden over het spel van België tegen het Nederlands elftal. De afgang voor eigen publiek ziet de bondscoach als een wake-up call.

België gaf niet thuis tegen Oranje en kreeg met 1-4 aan de broek. "Het was een veeleisende partij. En heel wat van onze spelers konden het tempo en de intensiteit niet aan", wordt Martínez geciteerd door Sporza. "Fysiek was Nederland veel sterker dan wij. Het is een volledig fitte groep met matchritme. Ook wij hebben sterke spelers, maar ze zullen klaar moeten zijn voor het WK."

Volgens Martínez speelde België 'eigenlijk niet om te winnen' tegen Oranje. "Ook al wilden we dat wel", benadrukt de bondscoach, die de Nations League-wedstrijd vooral als voorbereiding op het WK beschouwde. "Dit was dan ook een wake-upcall. We weten dat er nog veel werk is, want in Qatar zal iedereen honderd procent moeten zijn. Zeker fysiek, klaar zijn om te knokken."

Hoewel de Belgen vier doelpunten om de oren kregen, zag Martínez ook een paar lichtpuntjes. "We zijn niet ingestort na de 0-4 en scoorden nog. Bovendien hebben we vandaag kleine gevechtjes gewonnen", zegt de bondscoach, die zich realiseert dat er het nodige moet verbeteren de komende maanden. "We hebben nog maar 17 dagen tot het WK met elkaar."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen