Nederland legt probleem van België bloot: "Dan ben je verloren"

4 juni 2022, 16:03

Het Nederlands elftal heeft vrijdagavond de problemen bij de Belgische ploeg blootgelegd. Waar de Belgen jarenlang bekend stonden om de stabiele defensie, was daar tegen de manschappen van Louis van Gaal niets van te zien. Dat concluderen Jan Mulder en Ruud Vormer.

Dedryck Boyata stond bij de Rode Duivels in de basis. De voormalig voetballer raakte niet geïmponeerd van de mandekker, die onder contract staat bij Hertha BSC. "Ga je met Boyata naar het WK? Dan ben je verloren. Wie er dan moet spelen? Een betere speler", vertelt Mulder bij VTM.

Overigens wijst hij ook naar bondscoach Roberto Martínez. "Wat is zijn plan? Iedereen loopt maar naar achteren. Met zo'n sterrenteam moet je positief spelen Maar hij moet ook eens van spelers veranderen, hij moet denken aan de toekomst. Dan moet je geen spelers halen die er niet horen, maar ik twijfel of hij dat gaat doen", aldus Mulder, die bijval krijgt van zijn landgenoot Vormer. "Verdedigend moet er heel wat veranderen, zo gaat het moeilijk worden."

Oud-international Marc Degryse zag Nederland vier keer scoren, maar volgens hem had dat aantal nog veel hoger kunnen zijn. "De Belgen zijn een paar keer goed weggekomen… Ze krijgen nog vijf wedstrijden om zich klaar te maken voor het EK. Of de verdediging er dan klaar voor is, is de vraag. Ze kunnen de nul niet meer houden", besluit hij kritisch.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen