Messi incasseert tienen, records en lof na 'historische wedstrijd'

6 juni 2022, 10:35

Lionel Messi (34) heeft met zijn vijf doelpunten tegen Estland zondagavond historie geschreven. Niet alleen met zijn optreden en in het geheugen, maar ook in de cijfers. Qua doelpuntenmakers allertijden voor hun land passeerde de kleine Argentijn de Hongaar Ferenc Puskás.

Toch zal Messi met de vierde plaats van mannelijke topscorers voor hun land allertijden niet helemaal tevreden zijn, aangezien zijn eeuwige rivaal Cristiano Ronaldo met 117 doelpunten de lijstaanvoerder is. Mokhtar Dahari (89) is nog wel binnen handbereik voor Messi, wat voor Ali Daei (109) veel ingewikkelder is. In zijn thuisland Argentinië staan de kranten maandagochtend logischerwijs ook vol met Messi.

'Stop nooit met spelen', smeekt de grootste krant van Argentinië Clarin. Messi is na José Manuel Moreno en Juan Marvezzi pas de derde speler van de Argentijnen die er namens de nationale ploeg in slaagt om vijf doelpunten te maken in één interland en de laatste keer dat het lukte is bovendien ruim tachtig jaar geleden. Messi zelf deed het wel eenmaal eerder in het shirt van FC Barcelona, tijdens een Champions League-ontmoeting met Bayer Leverkusen. Niet voor niets kreeg hij van dat medium een tien voor zijn optreden in Estadio El Sadar.

TyC Sports kwam ook met het hoogst mogelijke cijfer voor Messi op de proppen, terwijl VAVEL hem een 9 gaf. 'Messi overtrof zijn eigen definitie van een goede wedstrijd.' La Nación noemde Messi 'écht uitzonderlijk'. Met zijn doelpunten werd hij bovendien de topscorer onder de huidige bondscoach Lionel Scaloni. Die eer was tot het treffen met Estland weggelegd voor Lautaro Martínez (19) goals, maar de aanvaller van Paris Saint-Germain staat inmiddels op 21 goals onder de huidige bondscoach. 

Lees ookFeyenoord-verdediger Senesi debuteert bij Argentinië: "Juiste keuze" 

Scaloni looft Messi

Logischerwijs had de bondscoach dan ook mooie woorden over voor zijn pupil – of eigenlijk niet. "Er zijn geen woorden meer om hem te beschrijven. Ik weet niet wat ik nog over hem moet zeggen. Net als wat er met Rafael Nadal gebeurt momenteel. Wat kun je nog zeggen, er zijn geen woorden om hem te beschrijven", loofde Scaloni. "Het is geweldig om hem in deze groep te hebben. Hij is geen Argentinië-erfgoed, maar werelderfgoed."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

JjVA
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Jezus jongens. We hebben het over een oefenwedstrijd tegen ESTLAND. Kom op zeg. Knap dat je vijf goals maakt maar kijk even naar je tegenstander. Eigenlijk is t triest voor de kampioen van Zuid Amerika dat je MAAR 5-0 wint van Estland. Zonder Messi was t misschien wel een blamage geworden. Relativeer die shit ff.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen