'Boëtius heeft fraaie transfer te pakken en blijft in Bundesliga'

7 juni 2022, 14:34

Jean-Paul Boëtius gaat zijn loopbaan naar verluidt vervolgen bij Hertha BSC. De middenvelder annex aanvaller vertrekt deze zomer transfervrij bij FSV Mainz, maar blijft dus actief in de Bundesliga. In Berlijn gaat de geboren Rotterdammer opnieuw samenwerken met trainer Sandro Schwarz.

Schwarz staat komend seizoen namelijk aan het roer bij Hertha, dat dit seizoen ternauwernood ontsnapte aan degradatie. Boëtius kent de Duitse oefenmeester erg goed, aangezien hij hem in de zomer van 2018 naar Mainz haalde. Schwarz zette Boëtius bij de club op het middenveld en de ex-Feyenoorder groeide uit tot een belangrijke schakel in de MEWA Arena.

Mainz wilde Boëtius dan ook graag binnenboord houden. De rechtspoot gaat echter liever gebruikmaken van zijn transfervrije status. Volgens het Duitse medium Kicker ligt zijn toekomst dus in de hoofdstad. Daar wacht dan ook hereniging met Schwarz. De trainer werd in 2019 ontslagen bij Mainz en was daarna werkzaam bij Dinamo Moskou. Nu is hij dus actief bij Hertha.

Door het vertrek van Boëtius wordt de Nederlandse enclave bij Mainz een stuk kleiner. Jeremiah St. Juste laat de club ook achter zich om aan de slag te gaan bij Sporting CP. Alleen ex-Heraclied Delano Burgzorg blijft zodoende nog over. In Berlijn komt Boëtius landgenoten Jurgen Ekkelenkamp en Javairô Dilrosun tegen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen